بریده روزنامهها (بینالملل)
چالش تازه سیسی به دلیل مرگ مرسی
ایسنا نوشت: به نوشته روزنامه حریت چاپ ترکیه، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری این کشور پس از مشاهده عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهوری مصر در کنار دونالد ترامپ، همتای آمریکایی خود در ضیافت شامی که در سازمان ملل برپا شده بود، محل را ترک کرد. اردوغان سال گذشته نیز پس از آنکه از حضور سیسی در ضیافت شام سازمان ملل مطلع شد، نشست را ترک کرد. همچنین رئیسجمهوری ترکیه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل با طرح سوالی درباره فوت محمد مرسی، رئیسجمهوری پیشین مصر، دلایل آن و نحوه خاکسپاری او، سیسی را به چالش کشید. او گفت که تحقیقات در دو پرونده قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار عربستانی و فوت مرسی را ادامه خواهد داد.
محکومیت سرکوب مردم مصر
ایرنا نوشت: سازمان عفو بینالملل همزمان با حضور رهبران جهانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک خواستار محکومیت صریح اقدامات سرکوبگرانه علیه مخالفان دولت مصر شد. در حالی که این روزها قاهره و شهرهای دیگر مصر شاهد اعتراضات خیابانی مردمی ضددولت عبدالفتاح السیسی است و شمار زیادی از معترضان بازداشت شده و نیروهای امنیتی سعی در پراکنده کردن معترضان داشتهاند، سازمان عفو بینالملل خواستار محکومیت اقدامات سرکوبگرانه دولتی در این کشور شد. این سازمان از مقامهای کشورها که در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت کردهاند خواست تا صریحاً هرگونه اقدام سرکوبگرانه علیه شهروندان مصری معترض را محکوم کنند. در اعتراضهای اخیر صدها نفر بازداشت شدهاند.
کنایه لاوروف به ترامپ؛ ممنون برای روادید
خبرگزاری فارس نوشت: «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در واکنش به عدم صدور روادید برای برخی از اعضای هیات روس برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در اظهاراتی کنایهآمیز از آمریکا تشکر کرد. لاوروف گفت: خوشحالم که ما فرصتی برای شرکت در نشست نیویورک داریم. من خوشحالم که برخلاف اعضای هیات روسی، بالاخره روادیدی از سوی آمریکا دریافت کردم. واشنگتن در این زمینه خیلی باملاحظه رفتار کرد. نستانتین کوساچف رئیس کمیته روابط بینالملل مجلس سنای روسیه گفت، به دلیل اینکه آمریکا به موقع روادید او را صادر نکرده است، قادر به شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل نیست. آمریکا برای ۱۰ نفر از اعضای هیات روس برای شرکت در مجمع ویزا صادر نکرده است.
نگاه اروپایی به جنگ تعرفهای
دنیای اقتصاد نوشت: بهباور ولری نیکه، محقق بنیاد تحقیقات راهبردی فرانسه، چین درصدد است توافقات تجارت آزاد را با کمترین محدودیت قانونی کسب کند. مارک لانتنی، از دیگر متخصصان اروپایی حوزه اقتصاد چین معتقد است رویکرد چین تغییر کرده است: شی جین پینگ امیدوار است دیگر بازیگر برهمزننده قواعد نباشد و به بازیگری مسوول که قواعد را شکل میدهد، تبدیل شود. نماد این رویکرد جدید چین، ابتکار گسترش جاده ابریشم جدید است. این پروژه مطرحشده از سال ۲۰۱۳ با ایجاد زیرساختها و تاسیس بانک آسیایی سرمایهگذاری، ظرفیت تامین مالی ۱۰۰ میلیارد دلار طرحهای توسعهای را فراهم آورده است.