تاریخ انتشار:
کسری بودجه آمریکا به هفت درصد GDP رسید
بحران بدهی پایان ندارد
مونا مشهدیرجبی: کسری بودجه یکی از بزرگترین مشکلات اقتصادی در دنیای امروز است.
مونا مشهدیرجبی: کسری بودجه یکی از بزرگترین مشکلات اقتصادی در دنیای امروز است. در سال گذشته اغلب دولتهای اروپایی به دلیل کسری بودجه دولتی و رشد بدهیهای خارجی اعلام ورشکستگی کردند و توانایی خود را برای تامین نیازهای جاری کشور از دست دادند. مشکلاتی که هماکنون زمینهساز بحران مالی در اروپا و رشد بیکاری در این قاره شده است. از طرف دیگر بحث چالشبرانگیز دولت آمریکا در مورد طرح موسوم به پرتگاه مالی هم به دلیل رشد کسری بودجه در این کشور و رشد بدهیهای دولتی آغاز شد. این مشکل اقتصادی در شرایطی که اغلب کشورهای صنعتی اقدام به کاهش نرخ بهره بانکی کردهاند و در بیشتر آنها بهره بانکی کمتر از 5/0 درصد است میتواند آسیبهای زیادی را به اقتصاد وارد کند.
در پاسخ به این شرایط اغلب دولتهای اروپایی و آمریکا طرح ریاضت اقتصادی، رشد مالیات و کاهش هزینههای دولتی را اجرا کردند تا بتوانند ظرف سالهای آینده کسری بودجه خود را تنزل دهند. اکونومیست در گزارش اخیر خود در مورد میزان کسری بودجه کشورهای مختلف در سال 2012 میلادی آمار مفصلی ارائه داده است. طبق این گزارش در سال 2012 میلادی دولت آمریکا شاهد کسری هفت درصدی بودجه خود بوده است که معادل کسری بودجه کشور یونان بود. این در حالی است که کسری حساب جاری در این کشور در سال گذشته در مرز سه درصد تولید ناخالص داخلی قرار داشته است. در این سال کسری بودجه منطقه یورو برابر با 3/3 درصد تولید ناخالص داخلی این منطقه اعلام شد و بیشترین نرخ کسری بودجه به کشور اسپانیا اختصاص داشت. کسری بودجه اسپانیا در سال گذشته 4/7 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور و کسری بودجه یونان هفت درصد تولید ناخالص داخلی این کشور بوده است. از طرف دیگر کمترین کسری بودجه در میان کشورهای اروپایی به آلمان اختصاص داشت. کسری بودجه آلمان در
سال 2012 میلادی برابر با 2/0 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور اعلام شد. کشور چین که در سال 2012 میلادی شاهد رشد بیش از هشت درصدی تولید ناخالص داخلی بود و مازاد تراز تجاریاش بالغ بر 2/232 میلیارد دلار آمریکا بود هم کسری 2/2 درصدی بودجه را تجربه کرد. البته تراز حساب جاری کشور چین در این سال 7/2+ درصد بوده است.
دیدگاه تان را بنویسید