تاریخ انتشار:
دو روی سکه طرحهای اصلاحی اوباما
به گزارش دفتر بودجه کنگره آمریکا با اجرای طرحهای تازه اقتصادی در این کشور تا انتهای سال جاری میلادی کسری بودجه آمریکا به کمتر از یک هزار میلیارد دلار میرسد.
به گزارش دفتر بودجه کنگره آمریکا با اجرای طرحهای تازه اقتصادی در این کشور تا انتهای سال جاری میلادی کسری بودجه آمریکا به کمتر از یک هزار میلیارد دلار میرسد. این اولین بار طی پنج سال گذشته است که آمریکا میتواند کسری بودجه کمتر از یک هزار میلیارد را تجربه کند و موفقیتی بزرگ برای اقتصاد کشوری محسوب میشود که در سالهای اخیر بحرانهای زیادی را تجربه کرده بود. در این گزارش آمده است: «نیمی از این کاهش به دلیل اجرای طرح پرتگاه مالیاتی است در حالی که نیم دیگر آن به دلیل افزایش نرخ مالیاتی است که دولت از روز اول ژانویه وضع و اجرا کرده است و درآمدش را ارتقا داد.» اما این طرحها یک جنبه منفی هم دارد. کاهش هزینههای دولتی و رشد مالیات سبب میشود نرخ رشد اقتصادی کشور تنزل یابد. انتظار میرود در سال 2014 میلادی نرخ رشد اقتصادی آمریکا 25/1 درصد کمتر از برآوردهای گذشته باشد که تداوم این وضعیت باعث از بین رفتن 5/1 میلیون فرصت شغلی در آمریکا میشود. دفتر بودجه کنگره با اشاره به تلاشهای انجامگرفته برای بهبود بازار کار میگوید: اجرای این طرح باید تا زمانی ادامه یابد که اقتصاد به مرحله سقوط و افول نرسیده باشد. پیشبینی
میشود در سال 2014 میلادی نرخ رشد اقتصادی آمریکا به 5/3 درصد برسد و با اجرای طرحهای کاهش هزینههای دولتی و افزایش مالیات نرخ بیکاری برای ششمین سال متوالی از مرز 5/7 درصد فراتر رود. از طرف دیگر تا سال 2015 میلادی و در صورت پذیرفتن این تبعات کسری بودجه دولت آمریکا به 430 میلیارد دلار تقلیل مییابد که 4/2 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است. اقتصاد آمریکا از سال 2008 میلادی وارد بحرانی عمیق شد ولی با استفاده از ابزارهای مختلف اقتصادی و تزریقهای مداوم به اقتصاد داخلی و موسسات مالی زمینه برای ممانعت از ورود اقتصاد به رکودی مشابه رکود دهه 1930 میلادی فراهم شد. هماکنون اقتصاد این کشور در مسیر بازسازی است و نرخ رشد اقتصادی آن در حال افزایش است.
دیدگاه تان را بنویسید