تاریخ انتشار:
بیانیه گروه هفت برای مقابله با جنگ ارزی
کشورهای صنعتی گروه هفت در بیانیهای اعلام کردند از تمامی ابزارها و سیاستهای اقتصادی در دست برای تثبیت زیرساختهای مالی و پولی خود استفاده میکنند ولی برای ممانعت از ایجاد جنگ ارزی در جهان تعیین نرخ مشخصی را به عنوان نرخ ارز هدف در اقتصاد انتخاب نمیکنند.
کشورهای صنعتی گروه هفت در بیانیهای اعلام کردند از تمامی ابزارها و سیاستهای اقتصادی در دست برای تثبیت زیرساختهای مالی و پولی خود استفاده میکنند ولی برای ممانعت از ایجاد جنگ ارزی در جهان تعیین نرخ مشخصی را به عنوان نرخ ارز هدف در اقتصاد انتخاب نمیکنند. آنها با تاکید بر اینکه اصلاح اقتصاد داخلی و تعادل بخشیدن به اقتصاد جهانی از مهمترین اهداف اقتصادی این گروه است تاکید کردند اقتصاد جهان به سمتی گام برمیدارد که هر شوک کوچکی میتواند اختلالات بزرگی را ایجاد کند و ما در تلاش هستیم ضمن اجرای برنامههای اصلاحاتی مانع از تشدید مشکلات اقتصادی خود شویم. جنگ ارزی به وضعیتی اطلاق میشود که کشورهای مختلف برای کسب درآمد صادراتی بیشتر و خروج از رکود اقتصادی یا بیشتر کردن نرخ رشد اقتصادی اقدام به کاهش ارزش پول ملی خود میکنند. مشاهده اثرات موقت این طرح سبب میشود کشورهای دیگر هم اقدام به کاهش ارزش پول خود کنند و این دور باطل اقتصادی ادامه پیدا میکند و نتیجهای جز وارد آمدن آسیبهای زیرساختی به اقتصاد ندارد. در بخش دیگری از بیانیه کشورهای گروه هفت بر تقویت همکاری با یکدیگر و دوری جستن از سیاستهای نادرست ارزی تاکید
شده است. در این بخش آمده است: «ما اجازه نمیدهیم مارپیچ کاهش ارزش پول کشورهای مختلف که در بحران اقتصادی دهه 1930 میلادی اتفاق افتاده بود، دوباره تکرار شود. در این زمان کشورها سعی میکردند با کمتر کردن ارزش پول ملی خود زمینه را برای تقویت درآمد صادراتی و افزایش قدرت رقابت محصولاتشان در بازار جهانی فراهم کنند و اخیراً هم مذاکراتی در دولت ژاپن انجام شده است که برآیند آن تلاش برای تنزل ارزش ین و تقویت درآمد صادراتی محصولات تولید ژاپن است. البته دولت ژاپن رسماً تلاش برای کاهش ارزش ین را رد کرده است و سخنگوی دولت بر ضرورت ایجاد تعادل در این بازار تاکید کرده است ولی مشاهدات حاکی از یک تلاش پشت پرده برای احیای دوباره اقتصاد ژاپن از طریق رشد درآمد صادراتی و کاهش ارزش ین است.»
دیدگاه تان را بنویسید