تاریخ انتشار:
کاهش رشد اقتصادی چین
سقوط دلار پس از چهار هفته متوالی
خبرگزاری بلومبرگ، روز جمعه گزارش داد: در پی اظهارات رئیس بانک مرکزی آمریکا، بن برنانکی، مبنی بر احتمال حتمی نبودن سیاست جدید پولی این نهاد، ارزش دلار آمریکا در برابر اکثر رقبایش کاهش یافت. البته تحلیلگران معتقدند هنوز هم میتوان به تقویت دلار امید داشت چراکه انتظار میرود فدرالرزرو به تدریج سیاست تعدیل بازخرید اوراق قرضه را در پیش گیرد. برنانکی در صحبتهایش اعلام کرد: دست ما برای اجرای چندین سناریو مختلف باز است که در صورت لزوم یکی از اینها افزایش خرید داراییها خواهد بود. این ارز با 3/0 درصد کاهش در نرخ 314/1 به ازای هر یورو معامله شد و نیز در پنج روز گذشته حدود 6/0 درصد افت را تجربه کرده است. البته دلار در برابر ین ژاپن اندکی بهبود یافت و این هفته رشد 4/1درصدی را تجربه کرد. پیشبینی شده است دلار در هفته پیش رو در بازه 28/1 تا 33/1 به ازای هر یورو داد و ستد شود.
اما همتای کانادایی دلار همچنان با افت روبهرو است و این هفته نیز به دنبال انتشار گزارش دولت، دلار کانادا که به اختصار «لونی» نامیده میشود، سقوط کرد. گزارش مذکور از افزایش 2/1درصدی شاخص قیمت مصرفکننده در ماه ژوئن امسال نسبت به سال گذشته خبر میداد که کمتر از میزان پیشبینی شده بود. بانک مرکزی کانادا رشد اقتصادی مورد انتظار خود را برای سال جاری میلادی 8/1 اعلام کرده است در حالی که همین عدد را برای سال 2014 از 8/2 به 7/2 کاهش داده است. از طرف دیگر شواهد موجود نشان میدهند افزایش تورم در کانادا به هیچ وجه مشکل جدی نیست بلکه چیزی که در حال حاضر در این کشور در حال وقوع است نوعی تورم منفی است به این دلیل که تورم واقعی کمتر از حد انتظاری بانک مرکزی است. گفتنی است دلار کانادا در 12 ماه گذشته حدود دو درصد در برابر سایر ارزهای مهم دنیا سقوط کرده است. در همین حال دلار استرالیا وضعیت متفاوتی را تجربه میکند. پس از اعلام بانک خلق چین برای حذف محدودیت نرخهای پیشنهادی وام از سوی موسسات مالی، امیدها برای افزایش رشد اقتصادی بیشتر و بیشتر میشود. یادآور میشود، چین بزرگترین شریک تجاری استرالیاست و به دلیل روابط تجاری
نزدیک میان دو کشور دلار استرالیا همیشه با یوان در رقابت بوده است. دلار نیوزیلند نیز پس از یک ماه افت، این هفته و در پی اعلام خبر بانک مرکزی چین، تقویت شد.
پوند انگلستان برای چهارمین روز متوالی در برابر دلار تقویت شد. در حالی که دادههای اقتصادی مرتبط با رشد، هفته آینده منتشر خواهند شد انتظار میرود تولید ناخالص داخلی انگلستان در سهماهه دوم سال جاری میلادی با شتاب بیشتری افزایش یافته باشد. به همین دلیل ارزش پوند در برابر بیشتر ارزهای مهم دنیا افزایش یافت. از طرفی در آخرین جلسه بانک انگلستان، سیاستگذاران متفقالقول به عدم تعدیل راهبرد اتخاذشده نسبت به نرخهای بهره رای دادند که در افزایش این هفته پوند بیتاثیر نبود. همچنین استقراض خالص شامل حمایت موقت بانکها در سال جاری تاکنون 4/12 میلیارد پوند بوده که نسبت به سال گذشته 5/0 میلیارد پوند رشد داشته است. یورو، واحد پولی اتحادیه اروپا، این هفته با اندکی تغییر در برابر پوند و نیز دلار مواجه شد و از ثباتی نسبی در مقابل اکثر ارزهای مهم برخوردار بود.
شایان ذکر است که ارزش رئال برزیل نیز در برابر ارزهای مهم سقوط کرد در حالی که راند، واحد پول آفریقای جنوبی، بهترین عملکرد را در برابر دلار داشت و با افزایش روبهرو شد.
ارزهای آسیایی
ین ژاپن برخلاف افت شدید در هفتههای پیشین، این هفته در برابر بیشتر رقبای خود بهبود یافت. این ارز با افزایش 1/0درصدی به 29/100 به ازای هر دلار رسید و در مجموع با افزایش هفتگی 9/0درصدی مواجه شد. اما ین در برابر یورو طبق معمول یک ماه اخیر سقوط کرد. طی ماه گذشته ین حدود 6/1 درصد در مقابل یورو افت داشته است. ارزهای آسیایی نیز تحت تاثیر انتخابات آتی مجلس ژاپن در 21 جولای با افت مواجه شدند. انتخابات در ژاپن بر نوسانات بازارهای مالی و به ویژه تغییرات ارزش ین تاثیر گذاشته است.
بانک مرکزی اندونزی تصمیم دارد به صورت تدریجی نرخ مبادله پول درونمرزی را به سمت پول برونمرزی نزدیک کند از همین رو روپیای اندونزی هم امروز با افت روبهرو شد که طی 11 روز گذشته و در میان ارزهای آسیایی بیسابقه بوده است. پس از تاثیر تصمیمات بانک مرکزی چین بر استرالیا و نیز اندونزی، و نیز وابستگی کشورهای آسیایی به چین، نگرانیهایی درباره نااطمینانی به افزایش رشد اقتصادی چین و در نهایت تاثیر آن بر چشمانداز صادرات منطقه به وجود آمده است. دومین اقتصاد بزرگ دنیا، سال گذشته 5/7 درصد گسترش پیدا کرده است که 2/0 درصد کمتر از سال قبل از آن بوده است به همین دلیل خطر فزایندهای در زمینه افزایش رشد اقتصادی این کشور کمتر از حد مورد انتظار صندوق بینالمللی پول وجود دارد. پیشبینی این نهاد برای سال جاری 75/7 درصد رشد بوده است که باید دید چه میزان از آن محقق خواهد شد. به سبب این شرایط ممکن است یوان هم در برابر دلار دچار افت شود. البته این هفته یوان 04/0 درصد در برابر دلار تقویت شد و به نرخ برابری 138/6 رسید.
روپیه هند نیز حال و روز چندان خوشی ندارد. کسری بودجه 25 میلیارد دلاری این کشور که به دلیل بدتر شدن چشمانداز سرمایهگذاری در هند و دیگر اقتصادهای نوظهور رو به افزایش است عامل مهمی در سقوط ارزش روپیه در برابر دلار تلقی میشود. هرچند سیاستگذاران هندی در تلاش هستند تا با دخالتهای تنظیمی بتوانند اوضاع فعلی را مدیریت و از کاهش ارزش روپیه جلوگیری کنند ولی واقعیت آن است که گزینههای پیش روی آنها بسیار محدود بوده و نهایتاً میتواند روند نزولی فعلی را کنترل کند نه اینکه آن را متوقف سازد. اگرچه این هفته روپیه 6/0 درصد در برابر دلار بهبود یافت ولی انتظار میرود این ارز امسال را با عدد 62 روپیه به ازای هر دلار به اتمام برساند. در مقابل، وون، واحد پول کره جنوبی 4/0 درصد در برابر دلار افزایش یافت و هفته خوبی را پشت سر نهاد. نکته قابل توجه در مورد این ارز، ریسک به مراتب پایینتر جریانهای سرمایهای آن در مقایسه با دیگر ارزهای مهم آسیایی است که همین امر باعث اقبال هرچه بیشتر سرمایهگذاران به کره جنوبی خواهد شد. همچنین بنا به گزارش بانک مرکزی این کشور مازاد حساب جاری کره جنوبی طی 12 ماه گذشته دو برابر شده و به بالاترین
سطح خود از سال 1999 رسیده است.
دیدگاه تان را بنویسید