کاهش فاصله سررسیدهای آتی
بازار جهانی طلا در روزهای پایانی دو هفته گذشته شاهد نوسان شدید طلای جهانی بود.
بازار جهانی طلا در روزهای پایانی دو هفته گذشته شاهد نوسان شدید طلای جهانی بود. چرا که طبق عادت این روزهای کلیه بازارهای جهانی، بازار طلا و قراردادهای آتی در هفته گذشته حساسیت بسیاری نسبت به اخبار حمله نظامی به سوریه داشتهاند. همانطور که انتظار میرفت فاصلههای زیاد بین سررسیدهای دور و نزدیک که قسمت عمده آن به خاطر معاملات احساسی فعالان بازار در سررسیدهای دور بود شروع به کاهش کرد و به عبارتی درصد آربیتراژ داخلی و آربیتراژ خارجی بازار شروع به کم شدن کرد. در روز دوشنبه گذشته با توجه به اخبار خوب از پیشنهاد روسیه برای حل مناقشه سوریه و موافقت دولتهای جنگافروز غربی با این پیشنهاد اونس جهانی شاهد ریزش تا محدوده 1370 بود و قیمت سکه در انتهای ساعات معاملات شبانه بازار نقدی به 1090000 تومان یعنی کاهش قیمت سه هزارتومانی در روز رسید. در این روز در ساعات ابتدایی با توجه به شایعات ضد و نقیض و حساسیت بالای بازار آتی به اخبار نسبت به بازار نقدی؛ قراردادهای آتی با نوسانات زیادی روبهرو بود ولی به علت ابنکه اخبار موثق بعد از ساعت کاری معاملاتی در خبرگزاریها درج شده و عمده کاهش قیمت سکه از ساعت 6 عصر به بعد بود موجب
غافلگیری آتیکاران مخصوصاً آنهایی که در موقعیت خرید بودند، شد. در روز سهشنبه بازار در دو سررسید آبان و آذر در اکثر اوقات با صف فروش روبهرو بود. ترس تامین سپرده حسن انجام تعهد (call margin) خریدارها مخصوصاً با اتخاذ تصمیم اشتباه و خلقالساعه بورس کالا مبنی بر افزایش ناگهانی و بیدلیل وجه تضمین اولیه معاملات از 3450000 تومان به 4400000 تومان در بازار کاملاً مشهود بود و باعث سنگینتر شدن صفهای فروش شد. با وجود این در ساعات آخر معاملات قیمت سکه نقدی تا 1060000 تومان کاهش یافت که این امر باعث صف شدن دو سررسید اولیه بازار یعنی شهریور و مهرماه شد. باید توجه داشت افزایش 30 درصد وجه تضمین اولیه از پنجشنبه به شنبه این مفهوم را دارد که تغییر 80 هزارتومانی بازار برای حتی کسانی که در پنجشنبه موقعیت جدید باز کردهاند و بازار بر خلاف موقعیت آنها حرکت کرده است باعث call margin این افراد میشود.
در روز چهارشنبه گذشته با وجود نوسان اندک سکه نقدی و با توجه به فشار فروش اجباری برخی افراد به دلیل call margin در ساعات اولیه بازار و همچنین تغییر روند بازار از روند صعودی به نزولی شاهد کم شدن شکافها یعنی کاهش قیمت زیاد در سررسیدهای دورتر و به تبع آن شروع برای خروج از آربیتراژها و نوسانات ناشی از این قضایا بودیم. در این روز درصد آربیتراژ بازار از 48 درصد در یک هفته گذشته به 30 درصد رسید. آمار تاثیرگذار بر اونس در روزهای انتهایی هفته گذشته، شاخصهای تورم مصرفکننده و شاخص خرید خرد و جهتگیری روانی خریداران به سمت خرید یا فروش است که روزهای پرنوسانی را برای اونس رقم میزند. در هفته پیش رو نیز جلسه مهم کمیته بازار باز آمریکا با دستور جلسه بررسی جایگزین بن برنانکی رئیس فعلی بانک مرکزی آمریکا و کاهش سقف خرید هفتگی اوراق قرضه از 85 میلیارد دلار به 75 میلیارد دلار و کمتر انجام خواهد شد. لازم به ذکر است که قیمت فعلی اونس تا کاهش خرید حدود 70 میلیارد دلار اوراق را پیشخور کرده و در صورت پایین آمدن این مبلغ شاهد ریزش شدید اونس تا قیمتهای 1334 و بعد از آن 1311 خواهیم بود.
دیدگاه تان را بنویسید