بریده روزنامهها (اقتصادی)
تفاوت نقدینگی ما و آنها
دنیای اقتصاد نوشت: مقایسه کیفیت و کمیت نقدینگی در ایران با کشورهای توسعهیافته نشاندهنده سه تفاوت عمده است. نخست آنکه نرخ رشد نقدینگی در ایران نهتنها از کشورهای توسعهیافته بلکه از کشورهایی نظیر عربستان و امارات نیز بالاتر است. دوم آنکه همبستگی بین متغیرهای نقدینگی و رشد اقتصادی در ایران به مراتب پایینتر از کشورهای دیگر است. در نتیجه خلق پول در ایران آثار تورمی بالاتری دارد. سومین تفاوت هارمونی نقدینگی است. در حالی که سهم پول از نقدینگی در اقتصاد ایران ۱۳ درصد است این نسبت در کشورهای اروپایی حدود ۵۵ درصد، در آمریکا حدود ۳۳ درصد و در عربستان بیش از ۲۵ درصد است.
راهکار ساده حل معضل بیکاری
ایسنا نوشت: بیتالله عبداللهی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها خواستار لغو تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه در تمام زمینههای مادی و معنوی برای همگان شد و گفت: ما امروز شاهد بیکاری هزاران جوان و چندشغله بودن بعضی افراد هستیم. برداشت من این است که اگر این اصل را اجرایی کنیم که هر ایرانی یک شغل دولتی داشته باشد قطعاً مشکل بیکاری نخواهیم داشت. مردم از ما میپرسند که چرا بعضیها در مناصب دولتی قوه مقننه، قضائیه، مجریه و وزارتخانهها شغلهای متعدد دارند و چرا بعضیها شغل ندارند؟ آیا این عدالت است؟ چرا صاحبان قدرت به این موضوع بها نمیدهند؟ کی میخواهند به خود آیند و اجازه دهند که جمهوری اسلامی برای همه باشد؟
وام سهمیلیونی برای تولد فرزند
خبرگزاری مهر نوشت: بازوی کارشناسی مجلس با تاکید بر اینکه حتی در صورت افزایش مبلغ تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به ۲۵ میلیون تومان، با مازاد منابع قرضالحسنه در سال ۱۳۹۸ روبهرو خواهیم بود که با هدف کاهش مصارف غیرضرور، لازم است مصارف اولویتدار در قانون بودجه تعیین شود، پیشنهادی درباره استفاده بهینه از این منابع ارائه داده که عبارت است از: با توجه به سیاستهای کلی نظام در موضوع جمعیت یکی از بهترین مصادیق، تسهیلات قرضالحسنه تولد فرزند است که جعلناپذیر و قابلراستیآزمایی سیستمی است؛ لذا پیشنهاد میشود پرداخت تسهیلات قرضالحسنه تولد فرزند حداقل به مبلغ ۳۰ میلیون ریال و با بازپرداخت دوساله در بودجه سال ۱۳۹۸ اضافه شود.
این همه بانک یعنی رباخواری
ایرنا نوشت: آیتالله جعفر سبحانی، مرجع تقلید در دیدار با کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: قدیمالایام کلاً چهار بانک بود؛ این همه بانک یعنی این همه رباخواری! نوع عملکرد ما سبب میشود باران رحمت کمتر بیاید، آیا شجاعت ندارید اینها را پشت تریبون مجلس بیان کنید؟ مشکلات اقتصادی گاهی از خارج است اما باید با به کار بردن امکانات داخل کشور مشکلاتمان را حل کنیم. تا همین چند مدت قبل در سوپرمارکت محله ما سیر چینی به فروش میرسید. اگر کسانی که در گمرک کار میکنند آدمهای درستی باشند نباید اینها وارد کشور شود؛ باید جلوی مشکل را از سرچشمه گرفت. ماهاتما گاندی با دوچرخه هندی رفت و آمد میکرد؛ فلذا توانست ملت هند را که گاوپرست بودند توسعه بخشد.