بریده روزنامهها (اجتماعی)
نواخته شدن زنگ مدرسه توسط روحانی
تسنیم نوشت: سال تحصیلی 99-98 با حضور 14 میلیون دانشآموز در سراسر ایران اسلامی روز دوشنبه گذشته به طور رسمی با نواخته شدن زنگ مدرسه دخترانه شاهد حضرت خدیجه (س) توسط حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور آغاز شد. مراسم رسمی شروع سال تحصیلی جدید با تلاوت آیاتی از قرآن کریم در مدرسه دخترانه شهدا خدیجه کبری (س) و خیر مقدم و گزارش وزیر آموزش و پرورش آغاز شد. رئیسجمهور پس از زنگ، در جمع دانشآموزان و مسوولان این مدرسه سخنرانی و در تداوم سنت طرح پرسش مهر از دانشآموزان، پرسش مهر را طرح کرد. در سال تحصیلی جدید بیش از 14 میلیون و 400 هزار دانشآموز در سراسر کشور و در دورههای مختلف تحصیل خواهند کرد.
انتقال همزمان قلب و کلیه از یزد به تهران توسط اورژانس
ایلنا نوشت: رئیس اورژانس هوایی کشور گفت: خانواده آقای 45ساله یزدی که مرگ مغزی شده بود، قلب و کلیه ایشان را برای جان بخشیدن به بیمار نیازمند، اهدا کردند. محمد سرور درباره این عملیات گفت: با هماهنگی انجامشده از سوی سازمان اورژانس کشور، اداره پیوند وزارت بهداشت و آشیانه ریاستجمهوری، تیم مربوطه برای انجام عملیات انتقال قلب و کلیه اهدایی ساعت ۸ صبح روز چهارشنبه از تهران به سمت یزد پرواز کرد و ساعت 9:59 عملیات جداسازی قلب و ۱0:۱4 دقیقه جداسازی کلیه در بیمارستان شهید رهنمون یزد به پایان رسید. تیم عملیات پس از عملیات جداسازی با قلب و کلیه به فرودگاه یزد رفتند و با پرواز جت، ساعت 11:42 به تهران رسیدند.
آیا مست عشق ساخته میشود؟
شهروند نوشت: مست عشق (عنوان فیلم یا سریالی درباره مولانا و شمس) حسن فتحی در شرایطی با فتوای آیات عظام مکارمشیرازی و نوریهمدانی به وضع «بودن یا نبودن» رسیده که اکنون سالهاست اهل فرهنگ این مرزوبوم در مقابل زیادهخواهیهای ملل همسایه که در پی مصادره مفاخری چون مولانا هستند، مقاومت کرده و به تاکید و تصریح مولانا را شخصیتی ایرانی میدانند -و البته در این راه حمایت نظام نیز با مردم بوده است. در حقیقت اینکه ساخته شدن فیلم یا سریالی درباره شخصیتی که در کتابهای درسی، از دوره ابتدایی تا پایان دبیرستان همهساله، حداقل شعری از او به دانشآموزان آموخته میشود، محل تردید باشد، از آن مواردی است که شاید در باور نگنجد.
تغییر قوانین طلاق در دستور کار
ایران نوشت: در همه جوامع دنیا با پیشرفتهای بشری قوانین هم بهروز میشوند. یکی از قوانینی که سالهاست به دلایل عدیده در کشور ما دستنخورده باقی مانده قانونی است که درباره طلاق نوشته شده است. شاید در بدو تصویب و تا سالهای بعد از آن قانون در این خصوص مفید و کارآمد بوده اما با بالا رفتن تدریجی آمار طلاق به این مساله پی میبریم که باید در قوانین مربوطه بازنگری کرد. معصومه ابتکار با اشاره به اینکه لایحهای در خصوص طلاق تدوین شده، میگوید: این موضوع در یک دوره بازنگری شده اما باز هم اشکالاتی را در بحث طلاق احصا کردیم و در ارتباط با شروط طلاق دوباره یک لایحه را به کمیسیون لوایح دولت دادیم.