شناسه خبر : 9954 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

دیدگاه‌های مخاطبان

ارزیابی نقاط قوت و ضعف مجله تجارت فردا - ۶

سعید مسگری
شاید اگر چند سال پیش می‌شنیدیم که قرار است یک هفته‌نامه اقتصادی منتشر شود که هر هفته در 150 صفحه به موضوعات اقتصادی بپردازد، باورش برایمان سخت بود. یعنی تصورش هم سخت بود که نشریه‌ای در ایران منتشر شود که در این حجم آن هم به‌صورت هفتگی صرفاً به بررسی مسائل اقتصادی بپردازد. اما امروز این اتفاق رخ داده است و دیگر چیز عجیب و غیرقابل‌باوری نیست. هفته‌نامه تجارت فردا توانسته این کار را به خوبی انجام دهد. به نظرم این کار واقعاً کار خوب و قابل‌تقدیری است. فارغ از اینکه مطالب مجله و تحلیل‌های منتشر‌شده چقدر درست هستند و فارغ از نقدهایی که به هفته‌نامه وارد هستند، کاری که انجام می‌شود واقعاً کار خوب و شایسته‌ای است. لذا انتشار این هفته‌نامه را می‌توان نقطه عطفی در ژورنالیسم اقتصادی ایران دانست. اما حال که این ظرفیت ارزشمند ایجاد شده است باید قدر آن را به خوبی دانست و از آن استفاده بهینه کرد. لذا لازم می‌دانم نقد کوتاهی نیز درباره مجله بیان کنم. به نظر می‌رسد تعلق بیش از حد تجارت فردا به یک جریان خاص و از آن بدتر به یک گروه از کارشناسان خاص می‌تواند از کیفیت مطالب مجله بکاهد. در بسیاری موارد نظرات مختلف و بعضاً متضادی مطرح می‌شود اما تجارت فردا صرفاً به انتشار نظرات یک جریان فکری خاص بسنده می‌کند. شاید اگر طیف بیشتری از جریان‌های فکری در تجارت فردا پوشش داده شود نتیجه بهتری برای خود هفته‌نامه و مهم‌تر از آن برای اقتصاد ایران همراه داشته باشد. متاسفانه دیده می‌شود که افرادی هم که نظرات آنها منتشر می‌شود، بسیار محدود هستند. برخی از کارشناسان در اکثریت قریب به اتفاق شماره‌های مجله حضور دارند ولی برخی دیگر یا اصلاً حضور ندارند یا حضورشان کمرنگ است. در واقع به همان طیف اقتصادی‌ای که نشریه می‌پردازد هم به صورت کامل نظرات آن را پوشش نمی‌دهد و تنها نظرات برخی افراد متعلق به آن جریان فکری را پوشش می‌دهد. اگر دایره انتخاب تجارت فردا گسترده‌تر شود قطعاً نتیجه‌ بهتری در پی خواهد داشت.

محمدمهدی محمدی
هفته‌نامه تجارت فردا به شایستگی نسبت به ارائه محتوای اقتصادی اقدام کرده است و هزاران فعال و تحلیلگر اقتصادی را مجذوب خود کرده است و از این ‌رو جای تقدیر و تشکر دارد. با این حال گاهی مشاهده می‌شود که بسیاری از تحلیل‌هایی که به چاپ می‌رسد دارای محتوای نزدیک به هم است که باعث غیرجذاب شدن مجموعه در پاره‌ای از موارد شده است. پیشنهاد می‌کنم نشریه با صفحات کمتر به چاپ برسد و در عوض مقالات دارای هویت مستقل و نگاه نو باشد.

محمد ضیایی
به نظرم مجله زیادی تخصصی است. اگر مطالب با زبان ساده‌تری گفته شود و معضلات اقتصادی روزمره زندگی مردم بیشتر نمود داشته باشد، طیف وسیع‌تری می‌توانند استفاده کنند. از مطالب مجلات معتبر اقتصادی بین‌المللی بیشتر استفاده کنید.

مهرداد رشیدی
سپاس از مقالات اکونومیست؛ امیدوارم تداوم داشته باشد.

حامد نویدی
خواهشمند است سهم مطالب، گزارش‌ها و تحلیل‌های هفته‌نامه از وضعیت اقتصاد کشاورزی ایران و نقش این بخش در توسعه پایدار کشور افزایش یابد.

سالار بوالحسنی
تعداد مصاحبه‌ها با افراد مشخصی بسیار زیاد است؛ یعنی بعد از مدتی تقریباً می‌شود فهمید همان حرف‌های قبلی را تکرار کرده‌اند. لطفاً این‌گونه مصاحبه‌ها کمتر و کوتاه‌تر شود. ثانیاً قسمت‌های اجتماعی و فرهنگی بیشتر شود.

علی نوری‌اینانلو
قیمت هفته‌نامه (برای یک هفته) بالاست وگرنه مطالب عالی است. با این قیمت نمی‌توانیم هر‌هفته مجله را بخریم. لطفاً قیمت را تعدیل کنید. به جز این، مجله عالی است.

مصطفی سلمانی
ای‌کاش مطالب هفته‌نامه بعد از گذشت مدت‌زمانی در آرشیو سایت برای مطالعه قرار داده شود. و ای‌کاش زمانی برسد که بتوانیم مقالات و محتوای ارزشمندتان را به صورت فایل صوتی گوش کنیم. واقعاً چشم‌های ما خسته شده و ظرفیت لازم برای مطالعه موجود نیست. اما فایل صوتی را می‌توان در هر وقت متفرقه‌ای گوش کرد.

مریم سعیدی
ضمن تبریک دویستمین شماره تجارت فردا و خسته نباشید به اعضای این هفته‌نامه که توانسته از ابتدا تاکنون به مطالب جذاب اقتصادی و پدیده‌هایی که کمتر کسی از نظر اقتصادی به آنها نگاه می‌کند، بپردازد و تحلیل کند. به نظر جای چند نکته در این هفته‌نامه خالی به نظر می‌رسد. اول، حوزه اقتصاد سلامت است که در دانشکده‌های اقتصاد کشورهای توسعه‌یافته به آن خیلی پرداخته می‌شود ولی در ایران کمتر به آن پرداخته شده است. مساله دوم حوزه اقتصاد انرژی است که به طور تخصصی در مورد آن کار نشده است. مساله دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد این است که در ایران دانشجوهای اقتصاد با‌استعدادی داریم که کمتر دیده می‌شوند زیرا دانشکده‌های ما این ظرفیت را ندارد که آنها بتوانند خود را در این زمینه نشان دهند. اگر شما بتوانید طرح‌هایی را اجرا کنید که دانشجویان در آن شرکت کنند و از این طریق استعدادیابی شود و دانشجویان بتوانند تفکرات خودشان را در جایی مطرح کنند که دیده شود، خیلی می‌تواند به دانشجویان اقتصاد کمک کند.

امین نصیری
اولین بار نوروز ۹۳ وقتی هنوز ۱۸ سالم نشده بود، همراه دنیای اقتصاد که ویژه‌نامه تجارت فردا ضمیمه‌اش شد با این اکونومیست ایران آشنا شدم. از آنجا بود که اولاً یک زاویه دید و دوماً یک علاقه و چشم‌انداز کلی در رابطه با اقتصاد در وجود من شکل گرفت به‌طوری که از آن موقع به بعد تقریباً هرماه دو شماره از هفته‌نامه را می‌گیرم و شماره‌های دیگر را از طریق سایت یا کانال تلگرامی دنبال می‌کنم و با هر بار بیشتر خواندن این نگاه هم گسترش پیدا کرد. از همه مجموعه ممنونم بابت کاشتن این دانه علاقه و انگیزه در وجودم و امیدوارم که با تلاش مستمر روزی بتوانم در تجارت فردا مطلبی بنویسم یا یکی از پرونده‌های تجارت فردا به اندیشه‌ها یا اقدامات من اختصاص پیدا کند! از همین حالا شادی حاصل از این رویا را با شما تقسیم می‌کنم تا ناراحتی پیروزی ترامپ را فراموش کنم، حتی اگر این موضوع در شما احساس و واکنشی ایجاد نکند. (از آنجا که احساسات در دنیای اقتصاد جایی ندارد!)

کیوان مهدی‌نژاد
فونت مجله کوچک و برای مطالعه طولانی خسته‌کننده است.

آرش سنگچولی
از وقتی قیمت مجله هشت هزار تومان شد، بودجه‌مان به خریدش نمی‌رسد. اشتراک برای شهرستانی‌ها هم ندارید و در شهرستان‌ها به سختی تجارت فردا گیر می‌آید. به‌طور مثال در شهرکرد که اصلاً نیست و در اصفهان بعضی روزنامه‌فروشی‌ها مجله را دارند.

علیرضا ثباتی‌نژاد
یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که ما با نشریه داریم، بحث توزیع آن در تهران است. در مناطق جنوب شهر حتی یک نسخه از مجله شما پیدا نمی‌شود. خواستیم اشتراک سالانه هم بگیریم، گفتند در منطقه شما (میدان خراسان) امکانش نیست؛ حتی حاضر شدیم پول پیک را هم بدهیم، اما قبول نکردند؛ شماره تلفن گرفتند و یک سال است که قرار است تماس بگیرند. یک مورد دیگر هم در مورد هفته‌نامه این است که کاغذهای وسط هفته‌نامه به راحتی جدا می‌شود و متاسفانه صحافی خوبی ندارد.

صابر بالی
بنده مدیر یک شرکت خصوصی تولیدی هستم و به صورت مداوم مجله شما را می‌خوانم. از نظرات بخش خصوصی و صنعتگران استفاده نمی‌کنید و در واقع یک حلقه بسته‌ای از اقتصاددانان تئوریک دوروبرتان هستند که بیشتر نظرات همان‌ها را می‌نویسید. بسیاری از این اقتصاددانان حتی در اقتصاد زندگی شخصی خودشان هم موفق نیستند و کمترین تجربه‌ای در مسائل اقتصادی ندارند و فقط یکسری مسائل تئوری و محفوظات را خوانده و نظر می‌دهند؛ در حالی که علم اقتصاد، از تجربیات و اتفاقات اقتصادی کشورها به وجود آمده و اقتصاد ما در بسیاری از مواقع راه‌حل‌های خاص و بومی خود را می‌طلبد. البته در مجموع مجله وزین و باارزشی دارید و مقصود از موارد بالا، نادیده گرفتن مطالب ارزشمند آن نیست.

کیوان بادکوبه
نشریه‌تان خیلی خوب است. فقط دو نکته: اول اینکه با توجه به اینکه مطالب نشریه زیاد است، کسی که مشغله‌اش زیاد است، در یک هفته نمی‌رسد آن را بخواند و سریعاً شماره بعدی نشریه می‌آید و بعد از مدتی، پیگیری سخت می‌شود. دوم اینکه اگر می‌شود در نشریه یک قسمت را برای معرفی سرمایه‌گذارها و کسب‌وکارهای کوچک بگذارید تا کسانی که می‌خواهند کسب‌وکاری راه بیندازند به آنها کمک شود.

سید‌میثم فاطمی
اگر امکان دارد، قیمت را مثل قبل کنید؛ یعنی همان پنج هزار تومان.

روح‌الله هزاره‌ای
واقعاً مجله خوبی دارید. من تقریباً همیشه مجله شما را دنبال می‌کنم. پیشنهاد می‌کنم بخشی را در مجله قرار بدهید که مخصوص آشنا کردن دانشجویان اقتصاد با جهان واقعی و به دور از فرمول‌های ریاضی باشد. مثلاً روش تحلیل مسائل اقتصادی یک کشور را یاد بدهید؛ یا روش تحلیل بازار مسکن را یاد بدهید که باید برای تحلیل چه شاخص‌هایی را رصد کنیم و چه شاخص‌هایی برایمان مهم باشد. یا برای کسانی که دوست دارند وارد دنیای تجارت شوند، راه و روش تجارت کردن را یاد بدهید. متاسفانه در دانشگاه‌ها نیز به این مقوله توجه نمی‌شود. باز هم بابت مجله پربارتان از شما صمیمانه سپاسگزارم.

کاظم بهرامی
تجارت فردا بسیار عالی است. فقط بعضاً در ارائه آمارها دقت لازم به خرج داده نمی‌شود. مخصوصاً مصاحبه‌هایی که با کارشناسان انجام می‌شود که تا حدی طبیعی است.

امید دوست‌محمدی
هنوز محتوای خوبی دارید، ولی دلم برای شماره‌های اول با آن چاپ و کاغذ مرغوب تنگ می‌شود.

مصطفی انتظاری هروی
با سلام و تبریک انتشار شماره 200 هفته‌نامه وزین تجارت فردا که مطالعه آن کمک بزرگی به ارتقای سطح دانش اقتصادی خواننده می‌کند. به نظرم، استفاده از کارشناسان اقتصادی تکراری و عدم استفاده از صاحب‌نظران با گرایش‌های فکری متفاوت (اصرار بر گفت‌وگو با استادان اقتصاد با تفکرات لیبرالی در حوزه اقتصادی) و خلأ بحث‌های جدی کارشناسی با محوریت تضارب ‌آرا ازجمله کاستی‌های تجارت فرداست.

مجتبی فریدونی
من یکی از مشتریان شماره یک تا آخرین شماره با قیمت پنج هزارتومانی بودم، ولی اکنون مجله به اندازه هشت هزار تومان مطالب ندارد. یک ‌قسمتی هم بود که با تجار و کارآفرین‌ها گفت‌وگو می‌کردید؛ قول داده بودید که همیشه باشد، ولی چهار تا پنج شماره بیشتر ادامه پیدا نکرد.

مصطفی هفتانی
پرکاری و تلاش بسیار، نقطه قوت دوستان در مجله است. اما می‌گویید واقع‌گرا باشید، اگر بنابر این فرض است که هست، چرا نمی‌گذارید مخاطبان مجله شما بدانند که اقتصاد جهان در آستانه فروپاشی است. آمریکا نزدیک به 20 تریلیون دلار بدهی خلق کرده است، با چاپ پول بدون پشتوانه. دلار، بدون هیچ پشتوانه‌ای و به عنوان اینکه مبنای پول کشورهای جهان است، به حیات خود ادامه می‌دهد. چرا در مجله عظمت و هیبت دلار آمریکا را به چالش نمی‌کشید؟ چرا با آقای والرشتاین که متخصص فروپاشی اقتصاد آمریکاست، مصاحبه نمی‌کنید تا مخاطب مجله از واقعیت‌های اقتصاد جهانی آگاه شود؟ در هشت سال گذشته (2008 تا 2016)، غربی‌ها هزار مجلد کتاب نوشته‌اند مبنی بر اینکه اقتصاد جهان علی‌الخصوص آمریکا دچار فروپاشی شده و به فریاد ما برسید. تاکنون 50 جلد از این هزار جلد در ایران ترجمه شده است. مجله شما انگار دارد به مخاطب القا می‌کند که ما چون مرگ بر آمریکا گفتیم، این همه مشکل اقتصادی داریم. سوال من از عزیزان در مجله این است که یونان و اسپانیا و پرتغال و.... که مرگ بر آمریکا نگفتند، این کشورها که حجاب سر زن‌هایشان نکردند، چرا آنها دچار فروپاشی اقتصادی شدند؟ بسیاری از مطالب هست که نوشتن آنها در این مجال نمی‌گنجد و باید به صورت تلفنی مطرح کرد. باز هم ممنون از مجله پرکار شما.

حسین محمودی
نشریه تجارت فردا بسیار فاخر و پرمحتواست. بنده دانشجوی دکترای روابط بین‌الملل هستم و به نظر حقیر بخش بزرگی از نشریه به اقتصاد سیاسی ایران اختصاص دارد که در برخی موارد باعث خستگی می‌شود. بر این اساس، پیشنهاد می‌کنم از اقتصاد سیاسی بین‌الملل و تجارت جهانی نیز بیشتر مطالب بگذارید. همچنین از مقالات مرتبط با توسعه که در جهان تولید می‌شود بیشتر استفاده کنید. ممنون از امکانی که فراهم کردید.

اصلان نوشاد
بسیار خرسندم به عنوان عضوی کوچک و جوان از طرفداران شما چاپ دویستمین شماره از این مجله پرمحتوا را تبریک عرض کنم. بنده نیز دو پیشنهاد در راستای درخشش هر چه بیشتر این نشریه بسیار تخصصی داشتم که در ادامه تقدیم بزرگواران می‌کنم: در ابتدا، قلم سلیس و نگارش جذاب مجله باعث شده تا مجله در اقشار مختلف دارای محبوبیت باشد، لذا خواهشمندم که بخشی به عنوان پیش‌بینی آینده بنگاه‌ها و بازارها در نظر گرفته شود. مصاحبه با افراد اقتصادی موفق می‌تواند طرفداران غیرتخصصی را نیز به وجد آورد. دوم اینکه بخش معرفی کتاب نیز بسیار برازنده مجله تجارت فردا است.

سید‌محسن رفیعی
همه‌چیز واقعاً عالی است. غیر از اینکه ما در شهرستان نور دوست داریم مجله به دستمان برسد، ولی نمی‌رسد؛ باید چه کار کرد؟

سینا عاشوری
اگر فضایی- مثل بلاگ یا چیزی مثل آن- ایجاد می‌کردید که دانشجوهای اقتصاد در سطوح مختلف بتوانند نوشته‌ها و ایده‌هایشان را تحت نام این نشریه معتبر منتشر کنند، خیلی خوب می‌شد.

حمید بخت‌آزما
تعداد صفحات مجله زیاد است و نمی‌شود در یک هفته همه آن را خواند. ضمناً قیمتش هم بالاست. لطفاً در مورد آموزش بورس مطلب بگذارید.

سعید عیدی‌وند
مطالب مفید و جالب هستند، اما متاسفانه مجله را نمی‌توان از نجف‌آباد (اصفهان) خرید و این، کار من را برای تهیه مجله سخت می‌کند. اگر رسیدگی کنید، عالی می‌شود.

محمد صادق فارسی
قبول کنید قیمت مجله برای یک هفته‌نامه خیلی زیاد است. خواهش می‌کنم نسخه الکترونیکی مجله را به قیمت ارزان‌تری منتشر کنید یا حداقل نشریه را به ماهنامه تبدیل کنید.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها