تاریخ انتشار:
بررسی راههای تامین مالی غیرتورمی بنگاهها در همایش «سیاستهای پولی» دنیای اقتصاد
تزریق سالم به بنگاهها
چهار ضلع ذیمدخل در سیاستهای پولی کشور دوشنبه و سهشنبه گذشته برای چهارمین سال پیاپی به ابتکار روزنامه «دنیای اقتصاد» گرد هم آمدند تا سناریوهای تامین مالی بنگاهها را بررسی کنند و راهی «غیرتورمی» برای این کار بیابند. بحثو گفتوگوی سیاستگذاران پولی، مدیران بانکی، صاحبنظران اقتصادی و تولیدکنندگان در این همایش در جستوجوی مدلی بود که طی آن اقتصاد کشور از مسیر غیرتورمی و بدون استفاده از پول پرقدرت بانک مرکزی به رونق برسد.
چهار ضلع ذیمدخل در سیاستهای پولی کشور دوشنبه و سهشنبه گذشته برای چهارمین سال پیاپی به ابتکار روزنامه «دنیای اقتصاد» گرد هم آمدند تا سناریوهای تامین مالی بنگاهها را بررسی کنند و راهی «غیرتورمی» برای این کار بیابند. بحث و گفتوگوی سیاستگذاران پولی، مدیران بانکی، صاحبنظران اقتصادی و تولیدکنندگان در این همایش در جستوجوی مدلی بود که طی آن اقتصاد کشور از مسیر غیرتورمی و بدون استفاده از پول پرقدرت بانک مرکزی به رونق برسد. با چنین رویکردی بود که وقتی ولیالله سیف، رئیسکل بانک مرکزی به عنوان مقام ارشد تصمیمگیر پولی کشور، پشت تریبون سخنرانی قرار گرفت، بر ضرورت مرزبندی میان بنگاهها در تامین مالی تاکید کرد و خواستار تمیز داده شدن بنگاههای کارآمد از ناکارآمد شد. سیف در عین حال «استفاده بهینه از منابع موجود» را کلید اصلی حل معضلات و چالشها در تامین مالی بنگاهها اعلام کرد تا نشان دهد با استفاده از سیاستهای انبساطی برای تحریک رشد اقتصادی مخالف است. مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیسجمهور هم با تشریح اثرات رشد نقدینگی در سالهای گذشته گفت: «حجم بالایی از نقدینگی در کشور وجود دارد که به راحتی میتواند جابهجا شده
و منشاء بیثباتی در اقتصاد باشد.» او همچنین شرایط اقتصادی کشور را «پیچیده» خواند و از نخبگان کشور دعوت کرد « در این شرایط از تحلیلهای کلیشهای پرهیز کنند و عمق بیشتری به تحلیلشان از وضع موجود بدهند».
یحیی آلاسحاق اما به عنوان نماینده بخش خصوصی گفت که «بهرغم تمام تلاشهایی که برای رفع چالشها در حوزه اقتصادی صورت گرفته، بخش خصوصی همچنان در ارتباط با نظام بانکی کشور با مشکلات بسیاری روبهرو است» و «عدم کفایت سرمایه، معوقات بانکی، عدم هماهنگی نرخ سود و تورم و تنگناهای اعتباری» را چهار چالش نظام بانکی برشمرد. رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه «سرنوشت اقتصادی بخش خصوصی به نظام بانکی کشور وصل است»، گفت: «در شرایط فعلی در حوزه اقتصاد بانکمحور هستیم و باید به دنبال راههایی برای کم کردن فشار به سیستم بانکی باشیم.» در همین راستا، پرویز عقیلی مدیرعامل بانک خاورمیانه پیشنهادی برای کاهش وابستگی تامین مالی بنگاهها به نظام بانکی مطرح کرد: «انتشار اوراق مرابحه توسط شرکتهای تولیدی جهت خرید مواد اولیه که میتواند نقش بازار سهام را در اقتصاد کلان کشور افزایش دهد و جایگزین سیستم بانکی برای شرکتهای بزرگ باشد.»
دیدگاه تان را بنویسید