تاریخ انتشار:
بریده های روزنامه
جهش اقتصاد هنر
اقتدار دولت در حذف پردرآمدها
انگلستان هنوز محور جهان است؟
دلواپسان در عرصه اقتصاد
در یادداشتی به قلم سیدمحمد بهشتی نوشت: کشور ما رفتهرفته طی سالهای اخیر در حوزه تجسمی صاحب اقتصاد قابل توجهی شده است. اقتصاد هنر در این زمینه توانست جهشی فوقالعاده پیدا کند... به اعتقاد من برگزاری سه دوره حراج تهران، موقعیت اقتصادی هنر ایران را تا حد زیادی تثبیت کرد. البته حراج در دوره اول بیشتر بهعنوان حادثهای غیرمترقبه تلقی شد زیرا مسبوق به سابقه نبود و چشماندازی هم برای آینده آن وجود نداشت. اما تداوم دورههای حراج تهران و برگزاری حراج امسال، نشان داد اقتصاد هنر در کشور ما جا افتاده و مجموعهداران ما حاضر به سرمایهگذاری جدی در این زمینه هستند.
اقتدار دولت در حذف پردرآمدها
در یادداشتی به قلم «حامدرحیمپور» نوشت: به نظر میرسد دولت نتوانسته ریسک حذف یارانه پردرآمدها را به جان بخرد... حقیقت نگرانکننده این است که دولت با روشی که برای مرحله دوم هدفمندی یارانهها در پیش گرفته است، دچار سرگردانی شده است؛ اظهارات به شدت متناقض تیم اقتصادی دولت در مورد حذف پردرآمدها، شاهد این مدعاست. به عقیده نگارنده اگر دولت نتواند تصمیم مناسبی در این موضوع بگیرد، اعتماد و اطمینان مردم را نسبت به وعدههای خود تا حد زیادی از دست خواهد داد و شاید هم گفته شود دولت اقتدار لازم را در انجام حذف پردرآمدها (و در واقع عمل به قانون) ندارد.
انگلستان هنوز محور جهان است؟
با اشاره به مصاحبه علینقی خاموشی، رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران با روزنامه «فرهیختگان» که با تیتر «انگلیس دروازه روابط ایران با اروپاست» منتشر شده بود، نوشت: این سطح از اهمیت قائل شدن برای انگلیس -که دستکم با صحنه علنی سیاست جهانی فاصله دارد- در حالی صورت میپذیرد که استراو، وزیر خارجه سابق انگلیس، کمتر از یک سال پیش در گفتوگویی با بیبیسی گفته بود: «در وزارت خارجه بریتانیا لطیفهای هست که میگوید تنها ایرانیها هستند که گمان میکنند، بریتانیا هنوز هم ابرقدرت است.» به نظر میرسد، این روزها شمار کسانی که هنوز بر این باورند، بریتانیا یک ابرقدرت است، بسیار کم شده باشد.
دلواپسان در عرصه اقتصاد
در گزارشی نوشت: سیاست خارجی و بهویژه مذاکرات هستهای ایران و 1+5 سیبل خوبی برای دلواپسان بود، زیرا تازگی داشت و هر موضوع تازهای به این دلیل که هنوز ابعادش مشخص نیست میتواند تخریب شود. اما تیرهایی که از کمان دلواپسان پرتاب شد به هدف نخورد... شاید از اینروست که دلواپسان این بار با برجسته کردن اقتصاد سعی دارند تا جامعه ایرانی را با خود همراه کنند. دلواپسان دریافتهاند که برای نفوذ در دل مردم باید با ادبیات و دغدغههای آنان همراه شد، بنابراین با توجه به اینکه دلواپسی مردم در شرایط کنونی اقتصاد و معیشت است، مخالفان دولت نیز سعی دارند تا از این منظر به انتقاد از دولت بپردازند.
دیدگاه تان را بنویسید