تاریخ انتشار:
افزایش نرخ ارز در بازار شب عید پایدار نیست
ارز پسابرجام
با نزدیک شدن به عید نوروز و افزایش یافتن مسافرتهای خارجی در این ایام برخی از گمانهزنیها حاکی از آن است که تقاضا برای ارز در این ایام، بازار ارز را تحت تاثیر قرار خواهد داد. از سویی ارزهایی که طی سالهای گذشته به منظور سرمایهگذاری خریداری شده بودند به بازار تزریق شده و همین امر یکی از دلایل افزایش عرضه را در بازار به دنبال خواهد داشت.
با نزدیک شدن به عید نوروز و افزایش یافتن مسافرتهای خارجی در این ایام برخی از گمانهزنیها حاکی از آن است که تقاضا برای ارز در این ایام، بازار ارز را تحت تاثیر قرار خواهد داد. از سویی ارزهایی که طی سالهای گذشته به منظور سرمایهگذاری خریداری شده بودند به بازار تزریق شده و همین امر یکی از دلایل افزایش عرضه را در بازار به دنبال خواهد داشت. این در حالی است که به عقیده کارشناسان بازار، تقاضای ارز برای مسافرتهای نوروزی به میزانی نخواهد بود که بتواند تغییرات شگرفی در بازار ایجاد کند. هر چند برخی از بازیگران بازار ارز در این دوره قصد دارند نرخ این کالا را به صورت حبابی افزایش دهند، اما پایداری این شرایط بسیار کوتاهمدت بوده و پس از آن نرخ ارز به مسیر اصلی خود باز خواهد گشت. حتی برخی پیشنهادی ارائه میدهند مبنی بر اینکه در بررسی بازار دلار در یک سال، بازه زمانی 15 روز انتهای اسفندماه نادیده گرفته شود. چرا که قیمتها در این بازه زمانی منطقی نبوده و نمیتواند معیار مناسبی برای سنجش باشد.
تحلیلگران بازار میگویند: از گذشته تاکنون همواره در این دوره با فصل نانوشتهای مواجه بودهایم. فصلی که در آن، افزایش تقاضای شب عید برای دلار موجب افزایش قیمت میشود. در واقع این موضوع در گرو تصمیمات فعالان این بازار است. در این ایام آنها تصمیم میگیرند عرضه دلار را در بازار کم کنند. به دلیل آنکه تقاضای این دوره، از جمله تقاضاهای ضروری به شمار میآید، بنابراین دلار با هر قیمتی در بازار خرید و فروش میشود.
ضمن اینکه به عقیده بسیاری از فعالان بازار، سیاستهای دولت یازدهم در بازار ارز، سیاستهایی منطقی و کاملاً علمی بوده و چنین عواملی نمیتواند تاثیر چندانی در نرخ ارز بگذارد. سیاستهایی که بر اساس آن نرخ ارز با شیب مناسب افزایش یافته است. هر چند اخیراً با افزایش ارزش ریال در بازار مواجه بودهایم اما این موضوع نیز نمیتواند سیاستهای مناسب ارزی دولت را زیر سوال ببرد.
با توجه به اینکه در دوره پسابرجام توسعه صادرات در دستور کار دولت و سایر دستگاههای مرتبط با این امر قرار دارد، نرخ ارز در این دوره از اهمیت ویژهای برخوردار است. چرا که برای ورود به بازارهای جهانی نیازمند کاهش ارزش پول ملی و افزایش نرخ ارز هستیم. از سویی برای جذب سرمایههای خارجی این موضوع زیر ذرهبین سرمایهگذاران خواهد بود. بر این اساس موضوع ارز تکنرخی نیز یکی از موضوعاتی است که در راستای بهبود وضعیت تجارت مدنظر قرار گرفته است.
تجارت فردا در این پرونده، به بررسی وضعیت بازار ارز پرداخته است. برخی از کارشناسان در پیشبینیهای خود چنین مطرح میکنند که نرخ دلار به سیر صعودی خود ادامه خواهد داد. اما شاید شیب افزایش نرخ ارز کمی تندتر از گذشته باشد. برخی دیگر اعتقاد دارند دولت یازدهم کنترل تورم را در پیش گرفته است. در نتیجه باید با توجه به این موضوع، شیب افزایش نرخ ارز تعیین شود. آنها در اظهارات خود به این نکته نیز اشاره دارند که همواره باید سیاستهای دولت صادراتمحور باشد. بنابراین باید در مسیری گام بردارد که ورودی ارز به کشور افزایش یابد.
دیدگاه تان را بنویسید