تاریخ انتشار:
لزوم بیمه سرمایهگذاری انرژیهای نو
باید توجه داشت که در حوزه انرژیهای نو باید بیشترین نقش را وزارت نیرو داشته باشد. یعنی اینکه سرمایهگذاریهای صورتگرفته در این حوزه، از طرف وزارت نیرو تامین شده باشد.
باید توجه داشت که در حوزه انرژیهای نو باید بیشترین نقش را وزارت نیرو داشته باشد. یعنی اینکه سرمایهگذاریهای صورتگرفته در این حوزه، از طرف وزارت نیرو تامین شده باشد. اگر سرمایهگذار بخش خصوصی در نیروگاه بادی، خورشیدی، زمینگرمایی یا زبالهسوز سرمایهگذاری کرد، باید این اطمینان را داشته باشد که بتواند انرژی تولیدشده را با قیمت مناسب و شبیه دیگر کشورها به فروش برساند. در این رابطه باید به این نکته توجه کرد که سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای بادی یا خورشیدی 2 تا 5/2 برابر بیشتر نیاز به سرمایهگذاری دارند. این مساله تنها به دلیل زمان تولید انرژی در نیروگاههای بادی یا خورشیدی است. در حقیقت از انرژی خورشید تنها 8 تا 10 ساعت میتوان استفاده کرد و باد هم در کل سال، به یک شدت نمیوزد که بتوان از آن استفاده کرد. همه اینها مسائلی است که راندمان این نیروگاهها را پایین میآورد و نیاز به سرمایهگذاری را در آنها افزایش میدهد. بر همین اساس، در این نیروگاهها باید سه تا چهار برابر بیشتر سرمایهگذاری کرد. سالهاست که مساله تامین سرمایهگذاری و بیمه کردن آن مطرح میشود اما کسی توجهی به آن ندارد. باید تاکید کرد تا روزی
که قیمت برق واقعی و امنیت سرمایهگذاری برای این حوزه تامین نشده، نمیتوان در حوزه انرژیهای نو موفق بود. در درجه اول باید مجلس طرحی را تصویب کند که اگر پول پرداختی از سوی دولت با تاخیر همراه بود، این تاخیر بیمه شود. همزمان باید خود سرمایهگذاری که در این راستا انجام میشود نیز بیمه شود. طبق برنامهای که دیگر کشورها دارند، تا سال 2020 به دلیل مالیات منوکسید کربن بر انرژی فسیلی، بیشتر انرژیها به سمت انرژیهای نو خواهد رفت چرا که مالیات انرژی فسیلی بسیار بالا میرود و استفاده از انرژیهای نو به صرفه خواهد بود. بر همین اساس، باید برنامهریزی بلندمدت داشت و بخش خصوصی را تقویت کرد. در ایران حتی یک معاونت هم برای انرژیهای نو وجود ندارد که بروضعیت تولید این نوع انرژی از طرف وزارت نیرو نظارت کند. باید به گونهای برنامهریزی کرد که تا 30 سال آینده، 50 درصد انرژی تولیدشده از نوع انرژیهای پاک و اتمی باشد.
دیدگاه تان را بنویسید