تاریخ انتشار:
«سرمایهای» فروختیم، «مصرفی» خریدیم
اما از «هفت» کشوری که ایران بیش از ۸۰ درصد مراودات تجاری خود را با آنها دارد، چه کالاهایی وارد و چه محصولاتی صادرات میکنیم؟
اما از «هفت» کشوری که ایران بیش از 80 درصد مراودات تجاری خود را با آنها دارد، چه کالاهایی وارد و چه محصولاتی صادرات میکنیم؟ آمار تفکیک شده صادرات و واردات ایران در سال 91 که از سوی گمرک منتشر شده، پاسخ این پرسش را میدهد. در این سال که «عراق» با رکورد 2/6 میلیارد دلار بزرگترین بازار صادراتی ایران بود، «سیمان»، «روغن صنعتی»، «سیب»، «بستنی» و «خودرو» عمدهترین کالاهای صادراتی به این کشور را تشکیل داد. از آن طرف، از این کشور «قراضه»، «هیدروکربن»، «پارچه» و «لاستیک» وارد ایران شده است. کشور چین هم به عنوان دومین بازار صادراتی ایران، بیشترین خرید از ایران را معطوف به «سنگ آهن» و «متانول و سایر فرآوردههای پتروشیمی» کرد در حالی که «لوله برای استخراج نفت و گاز» و «قطعات منفصله خودرو» و «ماژول نمایشگر» بیشتری در مقایسه با سایر کالاها به ایران فروخت. از امارات متحده عربی نیز آنچه بیش از همه وارد ایران شد، «خودرو»، «شکر»، «شمش آهن»، «ذرت دامی» و «گوشت» بود در حالی که این کشور در میان کالاهای ایرانی بیشتر به خرید «فلزات گرانبهای آبکاری شده»، «روغن صنعتی»، «انواع فرآوردههای پتروشیمی» و «زعفران» روی آورد. انواع
«فرآوردههای نفتی و پتروشیمی» بیشترین کالای فروختهشده به کشور هند در سال 91 بود، حال آنکه هندیها در ازای این خرید و نیز واردات دیگر کالاها از ایران، «برنج»، «کنجاله»، «گوشت»، «چای» و «شکر» به ما فروختند.
دیدگاه تان را بنویسید