تاریخ انتشار:
بریده روزنامهها
بیاعتنایی دلار به تهدیدات ترامپ
نوشت: بهرغم مواضع اخیر دولت آمریکا، قیمت دلار در هفته گذشته تغییر چندانی نکرد. به نظر میرسد معاملهگران داخلی به این موضوع اعتقاد ندارند که رفتارها و تصمیمهای ترامپ میتواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد. این موضوع برخلاف انتظاراتی است که در روزهای ابتدایی انتخاب ترامپ در بازار داخلی ایجاد شده بود. به گفته شماری از فعالان، حضور بازارساز ارزی نیز دو وجه داشت: اولین وجه مثبت بود که بازارساز با عرضه ارز و کاهش نوسان زمینهساز دور نگه داشتن نوسانگیران بزرگ از بازار شد، اما وجه دیگر عرضه ارز با فاصله از قیمت نقدی بازار بود که موجب میشد تقاضای کاذب شماری از معاملهگران برای کسب سود فعال شود.
واردات دلار با قاطر
نوشت: غلامعلی جعفرزادهایمنآبادی، نماینده رشت گفت: با برجام توانستیم نفسی بکشیم. کجا این موضوع به تصویر کشیده شد که قبل برجام به نقطهای رسیدیم که پولهای چمدانی با قاطر و الاغ وارد کشور میشد. ما از طریق کردستان قاطر 20، 25 میلیونتومانی، یعنی گرانتر از پراید میخریدیم! و پول وارد کشور میکردیم. در قزوین و تاکستان قاطر هم پیدا نمیشد! ما نگفتیم یک پیچ، چند دست میچرخید تا به دست ما برسد و نگفتیم که یک پیچ یکدلاری، پنج دلار برای ما تمام میشد. نتوانستیم آن درهای را که کشور به سمت آن میرفت نشان دهیم و نگفتیم دولت با برجام جلو این وضعیت را گرفت.
رشد چهاربرابری قاچاق کالا
نوشت: پژوهشهای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نشان میدهد، بین سالهای ۸۴ تا ۹۲، ارزش قاچاق کالا در ایران از شش میلیارد دلار به ۲۵ میلیارد دلار رسید. معاون فرهنگی و پژوهش ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: نظرسنجیهای مردمی نشان میدهد فقط ۴۰ درصد مردم بر این باورند که مبارزه با قاچاق کالا جدی است. ۴۳ درصد مردم، مبارزه با قاچاق کالا و ارز را جدی نمیدانند و متاسفانه دستگاههای عضو ستاد نیز این باور را ندارند. حتی در کانونهای فرهنگی مسجدها دید خوبی در زمینه مبارزه با قاچاق کالا وجود نداشت. سال گذشته حجم کالای قاچاق در کشور بیش از ۱۵ میلیارد دلار بود.
ملخها در راه ایران
نوشت: ملخها از دریای سرخ به سمت یمن پرواز کردهاند و بهزودی راه ایران را در پیش میگیرند. این هشداری است که سازمان جهانی خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به ایران داده و خواسته کشاورزان در حالت آمادهباش باشند، زیرا تهاجم ملخها خسارت سنگینی برای کشاورزی و غذای ایرانیهاست. رئیس سازمان حفظ نباتات هم با اشاره به هشدار فائو تاکید کرد امسال کشورمان با هجوم ملخهای بومی و مهاجر مواجه خواهد بود و وضع خطرناکی خواهیم داشت. فائو پیش از این هم در مورد امکان آسیبرسانی ملخهای یمن به کشورهای همسایه هشدار داده بود. دلیل گسترش جمعیت ملخها، بارندگی غیرمعمول در اواخر سال گذشته میلادی است.
دیدگاه تان را بنویسید