از داراییتان در مقابل رهبران جهان حفاظت کنید
زمان خوب برای خرید
این هفته در شرایطی آغاز شد که با تشدید تنشهای مرزی بین اوکراین و روسیه از یک طرف و بین مسکو و غرب از سوی دیگر، طلا هنوز بالای سطح 1300 دلار برای هر اونس قرار داشت. پس از وضع گام به گام تحریمها از سوی غرب علیه روسیه، ناگهان مقامات اتحادیه اروپایی از اینکه روسیه هم تحریمهای متقابلی علیه اروپا تصویب کرد، شوکه شدند. آنها حالا پوتین را به خاطر شلیک به هواپیمای مالزیایی محکوم میکنند (اگرچه مدرک معتبری از دست داشتن روسیه در این سقوط هنوز منتشرنشده است)، به خاطر اینکه روسیه اوکراین را در یک وضعیت ناآرام وارد کرده، از دست پوتین دلخور هستند و در نهایت، شدیداً پوتین را شماتت میکنند که خلاف اهداف آنها دست به تحریم واردات غذایی اروپا زده است.
روسیه در حال حاضر واردات غذا از اروپا و سایر کشورهای نزدیک به غرب مثل استرالیا را تحریم کرده است. حرکتی که ممکن است میلیاردها دلار برای کشاورزان غربی هزینه در پی داشته باشد و همزمان، به خالی شدن قفسهها در روسیه منجر شود. روسیه به طرز سنگینی به واردات مواد غذایی -عمده آن از اروپا- وابسته است و به خصوص، این وابستگی در شهرهایی مثل مسکو بیشتر است. در سال 2013، صادرات محصولات کشاورزی از اروپا به روسیه بالغ بر 8/11 میلیارد یورو (8/15 میلیارد دلار) میشد. به گفته مدودف، تحریمهای اخیر به کشاورزان روسی این شانس را میدهد که سهم خود از بازار کشاورزی کشور را افزایش دهند. هر چند او اضافه کرده است که در صورتی که غرب یک «رویکرد سازنده» اتخاذ کند، این تحریمها قابل تغییر هستند. او میگوید در غیر این صورت، تحریمها به حوزه سایر کالاها و محصولات صنعتی اروپایی نیز کشیده میشود.
همه اینها باعث شده ماریو دراگی، رئیس بانک مرکزی اروپا، از افزایش ریسک در این قاره سخن بگوید. بر اساس اظهارات او، «مخاطرات ژئوپولتیک مثل تنش روسیه و اوکراین، عراق، غزه، سوریه و لیبی از یک طرف به افزایش ریسک اقتصادهای جهانی منجر شده است و از سوی دیگر توسعه اقتصادهای نوظهور شرایط اروپا را دشوارتر از قبل ساخته است». به گفته دراگی، «بعضی از این مسائل مثل مورد روسیه، تاثیر منفی بزرگتری روی قاره اروپا در مقایسه با هر جای دیگر جهان خواهند داشت».
این در شرایطی است که باراک اوباما، اجازه حمله هوایی محدود علیه نیروهای «خلافت اسلامی» (داعش سابق) را صادر کرده است که احتمالاً به مداخله نظامی بیشتری از سوی آمریکا در عراق منجر میشود. همزمان، تروریستها در این کشور صدها زن «ایزدی» را به اسارت گرفتهاند و هزاران نفر نیز در این کشور آواره شدهاند.
من اعتقاد دارم این مناقشات ژئوپولتیک در آینده نزدیک بدتر از قبل نیز خواهد شد. در این شرایط، با وجود اینکه دلار آمریکا ممکن است وضعیت فعلی خود را به عنوان یک «ذخیره ارزش جهانی» به زودی از دست ندهد، تسلط این ارز در حال ضعیف شدن است. ذخایر دلاری جهان در حال حاضر نیز به 61 درصد از کل ذخایر کاسته شده که در مقابل سهم 72درصدی سال 2001، تضعیف سریع جایگاه «اسکناس پشتسبز» را نشان میدهد. هر دو کشور روسیه و چین، در سالهای اخیر ذخایر طلای بسیاری را برای خود اندوختهاند و به ویژه چین، در حال «تنوعبخشی» به ذخایر ارز خارجی خود بوده است. تضعیف بیشتر جایگاه دلار، به وضوح موقعیت بهتری را برای طلا ایجاد خواهد کرد. مهم نیست که حرفهای کدام رسانهها را شما باور میکنید. واقعیت این است که در نهایت، شما وقتی همه این وقایع را در کنار هم میگذارید متوجه خواهید شد که هر سرمایهگذاری در حال حاضر باید قدری از دارایی خود را به طلا و نقره تبدیل کند. این فلزات گرانبها بیمه نهایی را در مقابل تصمیمات بدی که از سوی دولتها گرفته خواهند شد، فراهم میکنند.
دیدگاه تان را بنویسید