آیا المپیک برزیل برای اقتصاد این کشور سودده خواهد بود؟
بازگشت صفر
المپیک تابستانی ریو، آنطور که تا پیش از این تصور میشد، باعثرشد اقتصادی این کشور، حداقل به میزان پیشبینیشده نخواهد شد.
المپیک تابستانی ریو، آنطور که تا پیش از این تصور میشد، باعث رشد اقتصادی این کشور، حداقل به میزان پیشبینیشده نخواهد شد. این نتیجه نهایی گزارشی است که موسسه سرمایهگذاری مودی آن را منتشر کرده است. بنا به این گزارش، اگرچه المپیک، زیرساختهای برزیل را بهبود خواهد بخشید، اما چه در کوتاهمدت و چه بلندمدت، نمیتواند اثری بر رکود طولانیمدت این کشور داشته باشد. این بازیها تنها یک ماه به طول خواهد انجامید و حجم فعالیتی که به دلیل برگزاری آن در اقتصاد ایجاد خواهد شد، در مقایسه با حجم اقتصاد برزیل، ناچیز خواهد بود و به همین دلیل این موسسه پیشبینی میکند اثر آن بر اقتصاد این کشور اندک و موقت باشد.
بحران سیاسی برزیل به تازگی وارد مرحله جدیدی شده است. مجلس این کشور طرح استیضاح دیلما روسف را تایید کرد، او مجبور به استعفای موقت از قدرت شد و در حال حاضر معاون او تصدی این پست را بر عهده دارد. تمام این اتفاقات تنها 85 روز قبل از شروع بازیها رخ داده است. کمیته بینالمللی المپیک، در پی این لرزههای سیاسی در برزیل، طی بیانیهای اعلام کرد هر نوع انتقال و حتی تغییر در قدرت بر کیفیت و زمانبندی برگزاری بازیها اثر نخواهد داشت. همچنین طبق بررسیهای موسسه مودی، خوشبختانه تمام امکانات و تاسیسات لازم برای المپیک تابستانی ریو 2016، آماده شده و برای بهرهبرداری آماده است. پیشبینی میشود حدود 350 هزار نفر از این بازیها دیدن کنند، که باعث رونق موقت کسب و کار تولیدکنندگان مواد غذایی و نوشیدنی، رستورانها و خطوط هواپیمایی و هتلها خواهد شد. البته حتی در مورد همین رونق اندک و موقت هم شکهای زیادی وجود دارد. مسلماً مردم جهان فراموش نکردهاند که برزیل اولین کشوری بود که فردی مبتلا به ویروس زیکا (که باعث ابتلای جنین به میکروسفالی میشود) در آن مشاهده شد. با توجه به این موضوع مهم که بازیهای تابستانی ریو، در واقع در فصل
زمستان کشور برزیل برگزار میشود که در آن پشه بخشی عادی و روزمره از زندگی مردم است، قابل حدس بود که مسوولان بسیاری از کشورها نسبت به سفر زنان باردار، کسانی که احتمال بارداری در مورد آنها وجود دارد و حتی زنان ورزشکار به این مسابقات هشدار دادهاند. ورزشکاران زن بسیاری هم از همین حالا اعلام کردهاند هتل خود را تنها برای شرکت در مسابقه ترک خواهند کرد.
به همین دلیل فروش بلیتهای بازیها، حداقل فعلاً رونقی ندارد و طبق آمار ارائهشده از سوی مقامات، تا ابتدای ماه آوریل، تنها نیمی از بلیتها فروخته شده بودند. برزیل حجم بزرگی از سرمایهگذاری را برای این بازیها انجام داده است. بهرغم اوضاع نامناسب اقتصادی، مسوولان این کشور 1 /7 میلیارد دلار صرف زیرساختهای این کشور کردهاند. بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین، سال گذشته میلادی رشد منفی 8 /3درصدی را تجربه کرد؛ رقمی که طبق پیشبینی بانک مرکزی این کشور در سال جاری میلادی به منفی 5 /3 درصد خواهد رسید و در سال آینده نیز، همچنان منفی باقی خواهد ماند. نرخ بیکاری دورقمی، تورم بالا و کاهش شدید ارزش رئال در دو سال گذشته، احتمالاً حتی تعداد برزیلیهایی را که به عنوان تماشاچی به ریو سفر میکنند، کاهش خواهد داد.
دیدگاه تان را بنویسید