شهرها بار دیگر به تسخیر دانشآموزان درمیآید
رنگ مهر
تغییر رنگ شهرها و روستاها در پاییز را هم در برگ درختان میشود دید، هم در تغییر تصویر عمومی عابران خیابانها: خیابانهایی پر از کیفهای مدرسه.
تغییر رنگ شهرها و روستاها در پاییز را هم در برگ درختان میشود دید، هم در تغییر تصویر عمومی عابران خیابانها: خیابانهایی پر از کیفهای مدرسه.
پاییز در حالی آغاز شده که امسال نزدیک به 13 میلیون دانشآموز در مقاطع مختلف تحصیلی راهی مدرسه میشوند. با این حال، سال تحصیلی 96-95 را باید سال دانشآموزان مقطع دبستان دانست؛ هفت میلیون و 446 هزار دانشآموز دبستانی، در کنار 102 هزار نوآموز پیشدبستانی، امسال میهمان مدارس کشور هستند. تعداد دبستانیها امسال 5 /2 درصد رشد داشته، و این یعنی در ساعات مختلف روز، کولهپشتیهای کوچک رنگبهرنگ، شکل خیابانها را عوض خواهند کرد: شهر در دست بچههاست.
امسال وزارت آموزش و پرورش رقم 170 میلیارد تومان را به عنوان بودجه سرانه 13 میلیون دانشآموز در نظر گرفته است. علیاصغر فانی هم در «جشن شکوفهها» -که امسال به طور نمادین در دبستان فاطمه الزهرا (س) مهرشهر کرج برگزار شد- تاکید کرده که باید تدابیر و برنامهریزیهای لازم برای ارتقای سرانههای دانشآموزان اتخاذ شود؛ اما این تدبیر، برای رسیدن به کدام اهداف است؟
توسعه فضاهای آموزشی و تمرکززدایی از شهرهای بزرگ، توسعه امکانات و تغییر روشهای آموزشی و استفاده از تکنولوژیهای روز، ارتقای سطح معیشت خانواده فرهنگیان، توجه به ایمنی فضاها و بهداشت روان و... همه از مواردی است که باید در این تدبیر لحاظ شود.
اما امکانات شهری و روستایی، یا درواقع همین «خیابانها» آیا آمادگی پذیرش 13 میلیون نفر را در نقش تازهشان (دانشآموز) دارند؟ از سرویسهای رفتوآمد عمومی گرفته تا ایمنی مسیرها، مسائل امنیتی و انتظامی، ابزار ارتباطی و اطلاعرسانی به خانوادهها، فرهنگیان و خود دانشآموزان، و هزاران پیشنیاز دیگر، از جمله مسائلی است که اغلب مغفول میمانند.
مدرسه، تنها مختص دانشآموزان نیست؛ زندگی روزانه اولیا و همچنین گروه بزرگ آموزش و پرورش نیز با آغاز سال تحصیلی دستخوش تغییر میشود. درواقع، مهرماه، زمانی است که زندگی نیمی از جمعیت کشور دچار تغییر میشود.
شهرها، خیابانها، روستاها، گذرگاهها، کلاسها، میزها و صندلیها آماده این حجم از تغییر هستند؟
دیدگاه تان را بنویسید