شناسه خبر : 284 لینک کوتاه

پرسه زدن معتادان زن در بزرگراه‌های تهران مشکل جدید وزیر کشور

مخالفت با عبور جاده از پارک ملی گلستان

هفته گذشته باز زخم کهنه کلانشهرهای ایران سر باز کرد و ساکنان آنها مجدداً چهره عفریت آلودگی را در آسمان مشاهده کردند. روزنامه‌های منتقد دولت نیز که به نظر می‌رسید حسابی از این اتفاق محتوم ذوق‌زده شده بودند، در رثای آلودگی هوا مرثیه‌ها سرودند

حمیده حق‌پرست
هفته گذشته باز زخم کهنه کلانشهرهای ایران سر باز کرد و ساکنان آنها مجدداً چهره عفریت آلودگی را در آسمان مشاهده کردند. روزنامه‌های منتقد دولت نیز که به نظر می‌رسید حسابی از این اتفاق محتوم ذوق‌زده شده بودند، در رثای آلودگی هوا مرثیه‌ها سرودند. اگر در آینده کسی رغبت کرد و آرشیو این روزنامه‌های به شدت خواندنی! را تورق کرد، احتمالاً در این باره به این نتیجه می‌رسد که از سال 1384 تا سال 1392 اصولاً پدیده‌ای به نام آلودگی هوا در این سرزمین پرگهر وجود نداشته است و این پدیده هولناک با حضور حسن روحانی و کابینه آن آغاز شده است. وطن‌امروز در ابتدای هفته تمام صفحه نخست خود را به تصویری از تهران غبارآلود اختصاص داد و در ادامه دولت را به پاسخگویی فراخواند. بعضی نمایندگان تندرو در مجلس نیز این وضعیت را دلیلی قاطع بر سالم بودن بنزین تولید صنایع پتروشیمی ارزیابی کردند. دلیلی که با توجه به کاهش چشمگیر ماده خطرناک بنزن از هوای تهران بیشتر به یک بهانه‌گیری سیاسی شباهت دارد. طبق گفته دولتی‌ها کندی روند خروج خودروهای فرسوده در کنار عدم خروج بسیاری از صنایع آلوده‌کننده هوا از حریم کلانشهرها مهم‌ترین دلایل وضعیت امروز هوا در تهران و شهرهای بزرگ کشور است. در این هفته مرگ یک خواننده پاپ نیز به یکی از اخبار اصلی کشور بدل شد. مراسم پرجمعیت تشییع‌ جنازه مرتضی پاشایی برای بسیاری از شهروندان و مسوولان شگفت‌آور بود. خواننده‌ای متوسط که تنها جوانمرگی او می‌توانست خبر یک رسانه‌ها شود. در هفته پیش شورای شهر پایتخت هم روزهای پرکاری را پشت سر گذاشت. از سویی احمد مسجدجامعی رئیس پیشین این شورا و تعدادی از نمایندگان دیگر این نهاد برای ترغیب شهروندان به مطالعه کتاب پنجشنبه را در هیئت فروشنده در کتاب‌فروشی‌های تهران سپری کردند، از سوی دیگر برخی افشاگری‌ها باعث ایجاد پرسش در اذهان اعضای این نهاد شد. روزنامه ایران در ستون دیگه ‌چه خبر؟ خود نوشت:
«...یکی از مدیران ارشد شهرداری تهران دستگیر شد. «احمد حکیمی‌پور» عضو شورای اسلامی شهر تهران در جلسه شورا خطاب به رئیس شورا گفت: ظاهراً خود شما هم از این موضوع اطلاعی نداشتید و لازم است شهرداری در این زمینه به شورای شهر توضیح دهد... به عنوان امین مردم می‌خواهیم بدانیم چه اتفاقاتی در شهرداری رخ می‌دهد. حداقل در جلسه غیرعلنی در این باره به ما توضیح دهند. در ادامه محمود صلاحی معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهرداری تهران در اواسط جلسه به سراغ حکیمی‌پور رفت و با او گفت‌وگو کرد که حکیمی‌پور پس از آن از رئیس شورا خواست از صلاحی دعوت کند تا این توضیحات در مورد موضوع بازداشت را به صورت رسمی بیان کند تا شائبه‌ای در این خصوص ایجاد نشود.»
در هفته پیش سرانجام خبر سرنوشت پیکر ورزشکار غرق‌شده در تالاب انزلی نیز روشن شد. به گزارش ایسنا تلاش غواصان جمعیت هلال‌احمر، نیروی دریایی و بنادر و کشتیرانی مستقر در بندر انزلی پس از 10 روز نتیجه داد و جسد شادی سرخیل، قایقران جوان، ظهر 27 آبان در محدوده یک کیلومتری پل ولایت انزلی یافت شد. شادی سرخیل 17 آبان در پیست قایقرانی تالاب انزلی در حال تمرین برای اعزام به مسابقات کشوری بود که قایق وی به دلایل نامعلومی واژگون شد و قبل از اینکه قایق به زیر آب رود، پیکر این قایقران به زیر آب رفت.

آینده حیات ایرانیان وابسته به مدیریت آب است
بحث آب و مدیریت آن به یکی از مباحث راهبردی کشور در سال‌های اخیر بدل شده است. به نظر می‌رسد که برای ایجاد عزم ملی برای حل این مهم همه ایرانیان باید به صورتی وارد گود شوند. ایجاد پرسش در ذهن کودکان نیز می‌تواند این دغدغه ملی را همگانی کند. شاید همین مساله سبب شده باشد تا حسن روحانی رئیس‌جمهوری در پیام خود به کنگره پرسش مهر به این امر توجه ویژه داشته باشد. به گزارش ایرنا حسن روحانی در پیامی به کنگره پرسش مهر 14 تاکید کرد: «...امسال پرسشی نام پرسش مهر به خود گرفته که تداوم تمدن ایرانی و کیفیت زندگی ما به پاسخ آن بستگی دارد... آینده حیات ایرانیان وابسته به شیوه مدیریت آب است و شایسته نیست جامعه و تمدنی که قریب به هفت هزار سال استوار،‌ زاینده، مولد و خلاق در پهنه ایران زیسته در تنگنای شیوه نادرست مدیریت مصرف،‌ تقاضای آب و توزیع نادرست مصرف آب قرار گیرد... پرسش درباره آب را از آن جهت مطرح کردم که شما فرزندان آینده ایران‌زمین به این بیندیشید که در سرزمینی زیست می‌کنید که بهره‌اش از این نعمت فراوان نیست و پیشینیان ما به دلیل درستی تدبیرها بر این کاستی غلبه کرده بودند. متاسفانه چند دهه‌ای از یاد بردیم که در پهنه‌ای کم‌آب زیست می‌کنیم و پنداشتیم طبیعت توان جبران هرگونه رفتار بی‌حساب و کتاب ما را دارد. اگرچه دیرهنگام، اما بر آن شدیم راه تدبیر پیش بگیریم و منابع آب را درست مدیریت کنیم. دانش‌آموزان امروز و نخبگان فردا باید از اکنون بیندیشند و ابزار این عقلانیت را بیابند و جامعه ایرانی را قادر سازند تا از چالش‌هایی که اشتباهات گذشته پیش روی آنها نهاده فراتر روند. غفلت از این مهم روزهای دشواری را برای ما به ارمغان خواهد آورد و اگر چنین کنیم زندگی بهتر و شایسته‌تری در انتظار ما خواهد بود.» از نسل‌های گذشته که خیری به منابع آبی کشور نرسید باید دید نسل آینده در این زمینه چه چاره‌ای خواهد اندیشید.

پرسه زدن معتادان زن در بزرگراه‌های تهران مشکل جدید وزیر کشور
در هفته گذشته به معضلات و دل‌مشغولی‌های وزیر کشور یک فقره جدید اضافه شد. به گزارش مهر در نیمه هفته پیش فاطمه آلیا نماینده تهران به عبدالرضا رحمانی‌فضلی تذکر شفاهی داد. این نماینده مجلس به وزیر کشور درباره جمع‌آوری معتادان به خصوص در بزرگراه نیایش و یادگار امام که حتی معتادان زن هم در آن مشاهده می‌شود، تذکر داد. باید دید وزیر کشور باید با چه ابزاری به این تذکر نماینده بسیار دلواپس پایتخت پاسخ دهد.

درخواست اطلاع از پرینت بانکی حساب یک عضو شورا
در حاشیه جلسه علنی شورای شهر در اواخر هفته پیش، سیدعبدالحسین مختاباد مجدداً حاشیه‌ساز شد. به گزارش خبرآنلاین، او که تذکرش در جلسه علنی هفته گذشته شورای شهر، درباره واریز میلیاردها تومان پول به حساب یکی از اعضای شورای شهر باعث حرف و حدیث‌های مختلف شده بود، به خبرآنلاین توضیح داد و گفت: من درباره تذکر خود نه‌تنها عذرخواهی نکرده‌ام، بلکه قانع هم نشدم. این عضو شورای شهر درباره وجوه واریزی به حساب [...] از اعضای شورا به دلیل حضور او در ستاد ساماندهی سازمان‌های مردم‌نهاد گفت: اینها پول مردم است که در حساب شخصی افراد واریز شده و بالای هشت میلیارد تومان را به حساب این خانم ریخته‌اند و تاکنون برای شورای شهر معلوم نشده چطور هزینه می‌شود.» مختاباد در پاسخ به این سوال که «آقای چمران می‌گوید بدون سند تذکر ندهید، شما چه سندی در این باره دارید»، گفت: «من که نمی‌توانم از حساب شخصی افراد، پرینت بگیرم. من نه قوه قضائیه و نه پلیس هستم. این وظیفه رئیس شوراست که وقتی از او سوال می‌پرسیم چرا پول‌ها را به حساب شخصی افراد واریز می‌کند، با سند و مدرک جواب بدهد که کارش قانونی بوده است. در این باره هم ما دیگر نقل قول افراد را قبول نداریم و باید پرینت بانکی داده شود. فقط پرینت را قبول می‌کنیم... عملکرد این حساب به اندازه‌ای غیرقانونی است که مامور شهرداری که در کمیته مربوطه عضو است، چهار ماه است قهر کرده و نیامده و هیچ‌کس پاسخگو نیست.»

مهاجرت سالانه ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ پرستار از کشور
بحث وضعیت معیشتی پرستاران در چند دهه اخیر همواره یکی از معضلات سیستم سلامت کشور بوده است. در هفته گذشته معاون پرستاری وزیر بهداشت به کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان‌ها و افزایش بار کاری آنها به دنبال اجرای طرح تحول سلامت، اشاره کرد و اقداماتی را که قرار است برای جبران کمبود نیروی پرستار انجام شود، توضیح داد. به گفته محمد میرزابیگی سالانه حدود ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ پرستار از کشور مهاجرت می‌کنند. رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری درباره ساعات کاری پرستاران با اجرای طرح تحول نظام سلامت به ایسنا گفت: با اجرای این طرح به ساعت کاری پرستاران اضافه نشده بلکه حجم کاری آنها افزایش یافته است. او با بیان اینکه با اجرای تعرفه‌ها، پرستاران راغب‌تر و با انگیزه‌تر فعالیت می‌کنند، تاکید کرد: گروهی را سراغ ندارم که مانند پرستاری خدمات‌شان را تهیه کرده باشند و لیست کنترل‌ها و شیوه ارائه آن نیز تعریف شده باشد. معاون پرستاری وزیر بهداشت و رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری با تاکید بر اینکه بیشتر پرستاران به دنبال اجرای عدالت هستند نه مساوات، درباره مهاجرت پرستاران به دلیل اجرای طرح تحول سلامت و مباحثی نظیر مباحث مالی اعلام کرد: من به این موضوع این طور نگاه می‌کنم که بسیاری از کشورهای متقاضی نیروی پرستار از ایران هستند. کشورهای همسایه، کشورهای آفریقایی، هند و... ازجمله کشورهایی هستند که به دنبال پرستاران ایرانی هستند.

هر سه دقیقه یک زوج ایرانی از هم جدا می‌شوند
در هفته گذشته آمار جدید درباره وضعیت پایداری خانواده در کشور منتشر شد. ایرنا در این باره نوشت: «محمداسماعیل مطلق مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست آموزشی توجیهی ارتقای نرخ باروری کلی ویژه مسوولان مشارکت‌های مردمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات درمانی سراسر کشور در مشهد: طبق بررسی‌های انجام‌شده افزون بر ۳۵ درصد از خانواده‌های تهرانی دارای یک فرزند هستند، مشکلی که در همه جای کشور وجود دارد... تک‌فرزندی باعث بر هم خوردن تعادل و توازن نسلی و کمرنگ شدن همبستگی اجتماعی می‌شود که تبعاتی را به دنبال دارد. بررسی‌ها نشان داده تک‌فرزندی در میان پدران بیکار هشت برابر بیشتر از سایر خانواده‌هاست و از سوی دیگر تک‌فرزندی با افزایش اشتغال زنان نیز افزایش می‌یابد. افسردگی و اضطراب سالمندی در والدینی که دارای یک فرزند هستند بیشتر است و از سوی دیگر فرزندان آنها نیز به دلیل نداشتن خواهر و برادر دچار عدم توازن نسلی می‌شوند. اکنون نرخ باروری تنها در دو استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان از سطح جایگزینی بالاتر است و این مساله در کشور تهدید بزرگی برای پیر شدن جمعیت به شمار می‌رود. هم‌اکنون میانگین سن ازدواج در ایران برای مردان ۲۷ سال و برای زنان ۲۴ سال است و این رقم نسبت به سال‌های گذشته از رشد چشمگیری برخوردار بوده به طوری که افزایش سن ازدواج در شهر تهران بیش از ۱۰ سال نسبت به گذشته بوده است. هر سه دقیقه یک زوج ایرانی از هم جدا می‌شوند.»

مخالفت نمایندگان استان گلستان با عبور جاده از پارک ملی
هشت نماینده استان گلستان در بهارستان تصمیم بزرگ را گرفتند؛ بنابراین نامه مجمع نمایندگان استان گلستان در بهارستان به رئیس سازمان محیط زیست برای خروج جاده آسیایی از داخل پارک ملی گلستان را باید به فال نیک گرفت. آنها خطاب به معصومه ابتکار از او خواسته‌اند پیگیر خروج و جا‌به‌جایی جاده آسیایی از داخل پارک ملی گلستان شود. ابتکار پیش از آن خبر خروج جاده را داده بود. خروجی که بدون شک جز با پیگیری‌های بسیار زیاد به دست نمی‌آید. اتفاق تازه اما نامه نمایندگانی است که شاید تا پیش از این موافق حضور جاده بوده‌اند یا حداقل مخالفتی با آنچه داخل پارک ملی گلستان اتفاق می‌افتاد، نداشتند. آنها با اشاره به خسارت‌های بسیار زیاد جاده گرگان-مشهد توجه ابتکار را به مسیر انتخاب‌شده در دولت خاتمی که از مسیر سه‌راهی کلاله-گلیداغ-آشخانه می‌گذرد، جلب کرده‌اند. جاده‌ای که از نظر هزینه راه‌سازی نسبت به مسیر جنگل گلستان مزیت کامل دارد و هم خطر سیلاب را از سر حیات‌وحش و ساکنان و مسافران مسیر دور می‌کند. سیلابی که فقط در یک سال 200 نفر را به کام مرگ فرستاد. مرگ‌ها اما فقط به انسان‌ها محدود نشد.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها