حاشیههایی بر کمپین حمایت هنرمندان از توافق هستهای
پوستری که خطابش طرف خارجی است
توییتر اولین جایی بود که هشتگ «no۲no deal» در آنجا موجی از خبر راه انداخت، خیلی زود روزنامهنگاران خارجی نسبت به این هشتگ واکنش نشان دادند و خبر حمایت هنرمندان ایرانی از مذاکرات هستهای دست به دست در توییتر چرخید.
توییتر اولین جایی بود که هشتگ «no2no deal» در آنجا موجی از خبر راه انداخت، خیلی زود روزنامهنگاران خارجی نسبت به این هشتگ واکنش نشان دادند و خبر حمایت هنرمندان ایرانی از مذاکرات هستهای دست به دست در توییتر چرخید. ازسه شنبه هشتم مهرماه این حضور تبدیل به مهم ترین خبر هستهای در فضاهای مجازی شده است.
اما درست همزمان با خبرساز شدن راهاندازی کمپینی اینترنتی با عنوان «نه به عدم توافق» به امضای شش سینماگر شناختهشده ایرانی، مجید مجیدی، تشکیل کمپینی با چنین مضمونی را رد کرده است.
به گزارش فارس، مجید مجیدی گفته است که «وزیر امور خارجه ایران از هنرمندانی که در جهان شناخته شدهاند، برای کمک در موضوع مذاکرات هستهای دعوت کرد و ما فقط پوستری را که از سوی وزارتخانه آماده شد تایید کردیم.»
نام عباس کیارستمی، اصغر فرهادی، مجید مجیدی، رخشان بنیاعتماد، رضا میرکریمی و محمدمهدی عسگرپور به عنوان آغازکنندگان این کمپین در وبسایت و توییتر آن ثبت شده است.
پوستر این کمپین به زبان انگلیسی است و عبارت «هیچ توافقی بدتر از عدم توافق نیست» که روی آن چاپ شده، در داخل ایران با مخالفتهایی روبهرو شده است.
در بخش دیگری از این پوستر آمده است: «بحران ادامهداری که بر همه ما اثر میگذارد میتواند حل شود.»
مجید مجیدی گفته: «من این تعبیرِ غلط را که «هیچ توافقی بدتر از عدم توافق نیست» قاطعانه رد میکنم و میپرسم که کدام عقل سلیمی میگوید ایران باید به هر قیمتی در پرونده هستهای با غرب به توافق برسد که اگر قرار بود هر آنچه آنها میگویند ما بپذیریم، مذاکرات تاکنون چندین باره به نتیجه رسیده بود.»
آقای مجیدی گفته است: «شعار «هیچ توافقی بدتر از عدم توافق نیست» به هیچ وجه مورد تایید امضاکنندگان این حرکت نیست و قطعاً نظر ما این نبوده است که بگوییم به هر قیمتی باید مذاکرات به نتیجه برسد.»
اما در مقابل، رضا میرکریمی، در دفاع از این کمپین گفته است: «این جمله که «هر توافقی بهتر از عدم توافق است» خطاب به طرفهای غربی مذاکرهکننده نوشته شده و مصرف داخلی ندارد و از این منظر کاملاً قابل دفاع است.»
در همین حال، محمدمهدی عسگرپور، کارگردان و مدیرعامل خانه سینما هم گفته است: «از متن انگلیسی بیانیه و ترکیب امضاکنندگان کاملاً مشخص است که این نامه خطاب به طرف غربی نوشته شده است و هدف آن آشنا کردن افکار عمومی جهانی با مسوولیت خطیری است که به عهده طرفهای مذاکرهکننده غربی است و همچنان معتقدیم هر توافقی با ایران برای غربیها بهتر از عدم توافق است. بدیهی است اگر میخواستیم پیامی برای داخل داشته باشیم، متن را فارسی منتشر میکردیم و از بزرگان دیگری از سینما میخواستیم ما را همراهی کنند.»
عسگرپور گفته است: «این کمپین با هماهنگی دستگاههای دیپلماسی کشور و برای دفاع از حقوق شناختهشده هستهای کشورمان تنظیم شده است تا از ظرفیت چهرههای موفق سینمای ایران در خارج از کشور در جهت تقویت دیپلماسی عمومی استفاده شود.»
آخرین دور مذاکرات ایران و 1+5 هفته پیش در نیویورک بدون نتیجه مشخصی به پایان رسید. دو طرف مذاکرات هستهای میگویند با وجود پیشرفتهای زیادی که در این مذاکرات داشتهاند هنوز اختلافنظرهای عمیقی وجود دارد. دو طرف میخواهند تا کمتر از دو ماه دیگر به توافقی جامع درباره برنامه هستهای ایران برسند.
مذاکرات هستهای میان ایران و شش قدرت جهانی یک ماه دیگر در پایان ماه اکتبر میلادی از سر گرفته میشود.
درخواست اینترنتی این سینماگران به زبان انگلیسی بیش از هزار بار بازنشر شده است و رسانههای خارجی متن این پوستررا در بخش خبرهای مهم و پربازدیدکنندهشان منتشرکردهاند. در درخواست اینترنتی این سینماگران همچنین آمده است: «تحریمها به مردم عادی ایران، و نه برنامه هستهای ایران، آسیب وارد میآورند.»
این افراد هشدار دادهاند که «نرسیدن به توافق» بدترین حالتی است که ممکن است اتفاق بیفتد. بهگزارش خبرگزاری فرانسه، مجید مجیدی به خبرگزاری مهر گفته است وزارت امور خارجه ایران با وی تماس گرفته و از او درخواست کرده است که از مذاکرات حمایت کند اما تاکید کرده است که هدف این نیست که «به هر قیمت» به توافق برسند.
همچنین بنا به گزارش این خبرگزاری وزارت امور خارجه با استقبال از این درخواست سینماگران آن را «دیدگاهی مسوولانه و از روی احساس مشارکت از سوی سینماگران ایرانی مشهور در سطح بینالمللی» دانسته است.
علاوه بر خبرگزاری فرانسه، خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز درخواست سینماگران ایرانی برای رسیدن به توافق در مذاکرات هستهای را بازتاب داده و در روزهای گذشته، خبر این ابتکار بینالمللی سینماگران برجسته ایرانی در بسیاری از رسانههای جهانی، از ورایتی که به هنر و سرگرمی اختصاص دارد و یاهو موویز تا روزنامهها و شبکههای مختلف خبری چاپی، صوتی، تصویری و اینترنتی مانند BBC، العربیه، Nation، دیلی استار، چاینا تاپیکز و استار تریبیون منتشر شده است. با این حال رسانههایی همچون روزنامه کیهان و وطن امروز نسبت به این کمپین با بدبینی واکنش نشان دادهاند و به نظر میرسد این بازخوردهای منفی و دلسردکننده بهزودی بازخوردهای بیشتری هم داشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید