تاریخ انتشار:
طلا مهمترین ذینفع سیاستهای انبساطی
سقوط سهام معادن طلای جهان
تولیدکنندگان طلا با تجدید فشارها بر روی کاهش ارزش داراییهای خود روبهرو هستند؛ این تولیدکنندگان پس از سقوط قیمت فلزات گرانبها، اکنون به این فکر افتادهاند تا هزینههای تولیدی خود را کاهش دهند.
تولیدکنندگان طلا با تجدید فشارها بر روی کاهش ارزش داراییهای خود روبهرو هستند؛ این تولیدکنندگان پس از سقوط قیمت فلزات گرانبها، اکنون به این فکر افتادهاند تا هزینههای تولیدی خود را کاهش دهند. دو هفته قبل (هفته سوم ژوئن) سهام معدنچیان طلا در بازار سرمایه جزو سهامهایی بود که بدترین تاثیرات منفی را از بیانات آقای بن برنانکی رئیس فدرالرزرو گرفته بود؛ رئیس فدرالرزرو آمریکا پیشنهاد داد سیاست تسهیل مقداری را به صورت مرحله به مرحله برخواهد چید. این سیاستها به افزایش نقدینگی جهانی و به دنبال آن افزایش قیمت طلا کمک میکند. در این هفته، سهام شرکت طلای باریک، که یک شرکت کانادایی و بزرگترین تولیدکننده طلای جهان است، به پایینترین سطح خود در دو دهه گذشته نزدیک شد. در لندن، سهام شرکت پلیمتال، که یک تولیدکننده روسی است، با 12 درصد سقوط در روز پنجشنبه وارد بازار ارزانفروشی شد؛ سقوط ارزش سهام این شرکت تا جایی بوده که ارزش آن از آغاز امسال به نصف رسیده است. سقوط سهام معدنچیان طلا حکایت از مشکلات خاصی دارد که این معدنچیان را به ستوه درآورده است. این معدنچیان حتی قبل از سقوط سهام از سود چندانی برخوردار نبودند.
راجات کوهلی، رئیس جهانی معدن و فلزات در بانک استاندارد در لندن در این باره گفت: «اکنون بزرگترین علامت سوالی که در مورد فلزات در ذهن سرمایهگذاران نقش بسته، به طلا مربوط میشود. طلا یکی از ذینفعان اصلی سیاستهای تسهیل مقداری بود؛ اکنون با برچیده شدن تدریجی این سیاستها، بازارهای نوظهور و طلا متحمل فشار شده است.» تحلیلگران در مکواری گفتند: «طلا و نقره از هماکنون بایستی زندگی بدون سیاستهای انبساطی خود را شروع کنند.» امسال حتی قبل از سقوط شدید قیمت طلا، معدنچیان سود چندانی نداشتند. با توجه به تحقیقات انجام شده، در میان 40 مورد از گروههای معدنچی جهان که بزرگترین سرمایه بازاری را در اختیار دارند، سال گذشته چهار مورد از پنج مورد آنها که بیشترین میزان ارزش خود را از دست داده بودند، جزو تولیدکنندگان طلا بودهاند؛ این شرکتها شامل شرکتهای باریک، آنگلو گلد آشانتی، گلدکروپ و نیومونت میشوند. سقوط قیمت طلا در حالی است که سال گذشته قیمت طلا افزایش یافته بود؛ امسال برگشت قیمتها نسبت به سال گذشته مسالهای است که روی بسیاری از گروههای معدنچی تاثیرات بدی گذاشته است؛ سرمایهگذاران نگران مقدار هزینههای تولیدی هستند که
به طور اجتنابناپذیری افزایش یافته است. تحقیقات نشان میدهد از سال2010 تا 2012، حاشیههای سود ناخالص همان چهار معدنچی طلا از 49 درصد به 29 درصد کاهش یافته است. قیمت بالای طلا به طور کلی برای معدنچیان طلا خبر خوبی است، اما اهمیت حاشیه سود حتی بیشتر از قیمت طلاست. اکنون قیمت طلا از دهه 1980 متحمل شدیدترین افت خود شده است؛ این افت حاکی از این است که افزایش قیمت این فلز طی دهههای گذشته به پایان رسیده است. طلا طی شش ماه گذشته از حدود 1700 دلار در هر اونس به زیر 1300 دلار کاهش یافته است. تحلیلگران در وست هوست در لندن میگویند امسال متوسط هزینه نقدی معدنچیان طلا حدود 1100 دلار در هر اونس خواهد بود؛ این موضوع نشان میدهد که پتانسیل تضعیف قیمت به زیر 1200 دلار برای یک دوره طولانیمدت محدود شده است. تحلیلگران به دو عاملی اشاره میکنند که در آن فشار روی معدنچیان میتواند موجب تغییراتی شود: یکی ارزشگذاری داراییهای خود این شرکتها، و دیگری در رهبری. این ماه شرکت نیوکرست (بزرگترین تولیدکننده استرالیا) گفت ارزش اسمی داراییهای خود را تا بالای شش میلیارد دلار کاهش خواهد داد. تحلیلگران در لیبروم در لندن میگویند ضعف و
نوسانات مداوم طلا احتمال اینکه ارزش اسمی سهام اینچنین شرکتهایی کاهش یابد، را افزایش میدهد؛ بسیاری از شرکتها قرار است نتایج نیمه اول امسال را هفتههای آینده اعلام کنند. به گفته این تحلیلگران: «این نتایج میتواند نتایج نیمساله بسیار مهم و جالبی برای تنظیم مجدد انتظارات تولیدی و ارزش سهام معدنچیان باشد؛ ما از دیدن تغییر مدیرعامل بیشتر شرکتها شگفتزده نشدهایم. نیمی از پنج گروه معدنچی بزرگ جهان، مدیران ارشد خود را در کمی بیش از یک سال گذشته تغییر دادهاند. آقای کوهلی گفت برخی از بزرگترین مشکلات که معدنچیان طلا با آن رو به رو خواهند شد این است که افزایش تامین مالی برای ادامه پروژههای آنها تقریباً غیرممکن خواهد شد.» بعضی از آنها در ارزشگذاری بهای داراییهای خود معامله میکنند که این کار هیچ ارزشی را به دارایی آنها اضافه نمیکند. به طور قطع چندین معدنچی مجبور به توقف کارگاههای خود خواهند شد.
دیدگاه تان را بنویسید