شناسه خبر : 48366 لینک کوتاه

پدر تشکل‌گرایی

چگونه محسن خلیلی نامی ماندگار در صنعت ایران شد؟

محسن خلیلی، متولد 1308 تهران، درس‌خوانده مدارس شاهپور، ایرانشهر و البرز و فارغ‌التحصیل رشته الکترومکانیک دانشکده فنی دانشگاه تهران را نه فقط به عنوان بنیانگذار گروه صنعتی بوتان، که به عنوان پدرتشکل‌گرایی در بخش خصوصی می‌دانند و حتی عنوان پدر صنعت ایران را هم به او می‌دهند. کسی که تاثیرش در شکل‌گیری صنعت بخش خصوصی از دهه 1330 تا به امروز غیرقابل چشم‌پوشی است.

محمود خلیلی (پدر) و محسن خلیلی شرکت بوتان را در 19 مرداد 1332 برای استفاده از گاز مایع حاصل از پالایش نفت خام تاسیس کردند. آنها بعد از یک سال کار مطالعاتی و تحقیقاتی در ایران و اروپا و آمریکا، کار توزیع گاز مایع را آغاز کردند و به دنبال تولید وسایل گازسوز رفتند که اثر زیادی در بهبود رفاه زندگی جامعه ایرانی داشت.

محسن خلیلی در کنار همه خدماتش به صنعت ایران، چندین و چند تشکل از جمله انجمن مدیران صنایع، کنفدراسیون صنعت ایران، انجمن صنایع لوازم خانگی و ... را راه‌اندازی کرد که میراثی ماندگار از اوست و موجب تقویت و همگرایی فعالان بخش خصوصی برای مطالبه‌گری شد. او در دورانی که همه نهادها دولتی بودند، به دنبال استیفای حقوق بخش خصوصی با راه‌اندازی تشکل‌های متعدد و مختلف رفت و انرژی و وقت و هزینه زیادی برای سرپا ماندن بخش خصوصی کشور صرف کرد. 

دراین پرونده بخوانید ...