بریده روزنامهها (اقتصادی)
روزنه سفید در لیست سیاه
دنیای اقتصاد نوشت: ایران وارد لیست سیاه FATF شد؛ منتها با یک روزنه سفید. بر اساس تصمیم گروه ویژه اقدام مالی در نشست فوریه به ریاست دورهای چین، اقدامات مقابلهای علیه ایران پس از حدود سه سال و نیم فعال شد. برگشت به لیست سیاه با اجماع صورت گرفت یعنی چین و روسیه مخالفتی نداشتند. بازگشت اقدامات مقابلهای به این معنی است که کشورها در تبادلات مالی و بانکی با ایران باید حساسیت بیشتری به خرج دهند. البته در بازگشت ایران به لیست سیاه یک روزنه امید وجود دارد؛ ایران به وضعیت پیش از تیر ۹۵ بازنمیگردد. در بیانیه اخیر روزنه تعلیق اقدامات تقابلی در صورت پیوستن به دو کنوانسیون CFT و پالرمو، باز گذاشته شده است.
تورم زیر ۲۰ درصد دور از ذهن نیست
ایسنا به نقل از عبدالناصر همتی رئیسکل بانک مرکزی درباره حجم نقدینگی نوشت: هرچند نرخ ۲۸ درصد برای نقدینگی بالاست اما با توجه به شرایط کشور و کاهش درآمدهای نفتی، انحراف سهدرصدی این نرخ از میانگین ۵۰ساله نقدینگی، نشان از کنترل شرایط دارد و برای کنترل آن از ابزارهای مختلف استفاده خواهیم کرد. با توجه به پیشبینیها و فرضیات مطرحشده توسط حوزه معاونت اقتصادی بانک مرکزی برای نرخ تورم در سال آتی، تورم زیر ۲۰ درصد دور از ذهن نیست، هرچند باید این امر را در نظر داشت که سال ۱۳۹۹، سالی دشوار است که تنها با انسجام و همدلی میتوانیم از شرایط خاص آن عبور کنیم.
رشد همزمان قیمت و تعداد معاملات مسکن
ایران نوشت: تازهترین گزارشها از بازار مسکن در یازدهمین ماه سال جاری نشان میدهد که علاوه بر تداوم افزایش معاملات یا خرید و فروش در شهر تهران، قیمتها همچنان در حال رشد است. بر اساس گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن پایتخت، در بهمنماه تعداد خرید و فروش و قیمتها با هم رشد کرده است. بهطوری که نسبت به سال قبل معاملات 42 درصد و قیمت 44 درصد افزایش یافته است. به اعتقاد کارشناسان بازار مصرفکنندگان سعی کردهاند خرید خود را قبل از پایان سال جاری انجام دهند. بهمنماه امسال نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل، متوسط قیمت فروش یک متر زیربنای واحدهای مسکونی شهر تهران به ترتیب 3 /4 و 4 /44 درصد افزایش داشته است.
قیمت خوراکیها عامل شکاف تورمی
اعتماد نوشت: چندی پیش تورم بهمنماه اعلام شد که با سه درصد کاهش به 37 درصد رسیده بود. این تورم برای دهکهای مختلف درآمدی اعداد متفاوتی داشته است. تورم دهک دهم بهمنماه کمتر از تورم کل کشور بود و افراد حاضر در این دهک هزینهای به اندازه 9 /38 درصد برای خرید گروه کالایی پرداخت کردند. در حالی که دهک اول برای خرید سطح مشخصی از کالا و خدمات در مقایسه با دهک دهم، 6 /2 درصد هزینه کمتری پرداخت کرد. بر اساس گزارش مرکز آمار تورم ماهانه بهمن در دهک اول هزینهای تنها 6 /2 درصد بوده و رشد قیمت گروه کالایی «خوراکی، آشامیدنی و دخانیات» بیشترین نقش را در شکاف میان هزینهکرد خانوادههای پردرآمد و کمدرآمد داشته است.