بریده روزنامهها (اقتصادی)
صعود ۱۳ پلهای کارآفرینی
نوشت: بر اساس آمار منتشرشده از شاخص جهانی کارآفرینی، رتبه کارآفرینی ایران در سال ۲۰۱۸ با افزایش ۱۳ رتبهای در میان ۱۳۷ کشور جهان به ۷۲ رسیده است. همچنین رتبه کارآفرینی ایران در منطقه منا به ۱۱ رسیده که در مقایسه با سال قبل، سه رتبه بهبود یافته است. همچنین ایران ۷ /۴ بهبود امتیاز را در سال ۲۰۱۸ تجربه کرده و از این منظر پنجمین کشور جهان در بهبود امتیاز است. این افزایش ناشی از تغییر ناگهانی در رکن مهارت راهاندازی کسبوکارهای نوپاست. شاخصی که نسبت به سال گذشته تغییر چشمگیری نداشته، اشتیاق کارآفرینانه (ASP) است. نوآوری محصول، نوآوری فرآیند، رشد بالا در کسبوکار، بینالمللیسازی و سرمایهگذاری ریسکپذیر ارکان این شاخص هستند.
♦♦♦
دلالان اصلی ارز را اعدام کنید
به نقل از آیتالله مکارمشیرازی نوشت: حوادث چند روز اخیر در مورد مساله ارز نشان داد توطئه جدیدی در کار است که منافقان داخلی با کمک اربابان خارجی دستبهدست هم دادهاند که کشور را به آشوب بکشند و اقتصاد مملکت را فلج کنند. بنده با صراحت میگویم در این شرایط باید با قاطعیت با مفسدان اقتصادی برخورد کرد، بدون قاطعیت در این شرایط خاص مشکلی حل نمیشود و اگر پیشدستی نکنیم بعداً هزینه زیادی باید بپردازیم. چند مهره اصلی دلال ارزی که سعی دارند از این طریق کشور را به آشوب بکشند به عنوان مفسد فیالارض محاکمه و با رعایت موازین اسلامی اعدام شوند تا سایرین حساب خود را بدانند.
♦♦♦
19 میلیارد دلار ارز از کشور خارج شد؟
به نقل از محمد قاسمی، معاون مرکز پژوهشهای مجلس نوشت: ۱۹ میلیارد دلار کاهش موجودی حساب سرمایه است. بانک مرکزی و وزارت اقتصاد باید پاسخ دهند که آیا این مبلغ از کشور خارج شده است؟ بنده اخبار غیررسمی دارم ولی آقایان باید گزارش رسمی بدهند. اجرای قانون مالیات بر ارزشافزوده در دوبی و اجرای قانون مبارزه با پولشویی در چین و آثار اجرای آن در اقتصاد ایران عامل التهابات ارزی است اما چرا برای این مساله و اختلالات آن فکری نشد؟ عمدی یا سهوی بودن این وضعیت باید از سوی مدیران بانک مرکزی و وزارت اقتصاد توضیح داده شود. در دولت نسبت به نرخ ارز چندصدایی وجود دارد.
♦♦♦
درآمد سهمیلیاردی از سوپ و آبگوشت
نوشت: آمار مقدماتی گمرک جمهوری اسلامی ایران از تجارت خارجی ۱۱ماهه سال ۹۶ نشان میدهد در این مدت بیش از ۳۱۴ تن سوپ و آبگوشت و فرآوردههای آن به کشورهای مختلف جهان صادر شده. بر اساس صادرات این حجم سوپ و آبگوشت به کشورهای مختلف درآمد یک میلیون و ۳۹ هزار و ۲۶۱ دلاری نصیب کشور شده است. ارزش ریالی این حجم صادرات بالغ بر سه میلیارد و ۵۰۶ میلیون و ۴۹۸ هزار و ۵۸۲ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است. سوپ و آبگوشت به ۱۲ کشور جهان صادر شده که از جمله آنها میتوان به استرالیا، سوئد، کانادا، ایالات متحده آمریکا، نیوزیلند، لبنان و کویت اشاره کرد.