شناسه خبر : 24418 لینک کوتاه

بریده روزنامه‌ها (اقتصادی)

صادرات با کدام نرخ ارز

تجارت فردا- لوگو دنیای اقتصاددر سرمقاله‌ای به قلم محمدمهدی بهکیش نوشت: این روزها بحث توسعه صادرات در هر محفل اقتصادی مطرح است. زیرا تقاضای داخل کاهش یافته و میزان صادرات در سال ۹۵ نسبت به سال قبل ۱۵ درصد و در شش‌ماهه اول نسبت به مدت مشابه سال قبل، پنج درصد کمتر شده. بسیاری از کارشناسان راه‌حل خروج از افت صادرات را افزایش نرخ ارز می‌دانند زیرا ساختارها به سادگی قابل تصحیح نیستند تا هزینه تمام‌شده را پایین آورند. در چهار سال گذشته نرخ ارز ۱۲ درصد و نرخ تورم  ۵۸ درصد افزایش یافته است. چگونگی دستیابی به نرخ ارز مناسب در کشورمان روشن نیست زیرا عرضه و تقاضای ارز در انحصار دولت است و سیاستگذاری مشخصی ندارد.

♦♦♦

حکم اعدام شرکای زنجانی شکست

تجارت فردا- لوگو تسنیم نوشت: دادگاه انقلاب تهران دو همدست بابک زنجانی را مفسد فی‌الارض نشناخت. مهدی شمس‌زاده و حمید فلاح‌هروی دو تن از متهمان پرونده نفتی که پیشتر به اعدام محکوم شده بودند اما حکم آنها در دیوان عالی کشور نقض شده بود، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به حبس ابد محکوم شدند. شمس‌زاده و فلاح‌هروی که در محاکمه قبلی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب مفسد فی‌الارض شناخته شده بودند از سوی شعبه ۲۸ به‌عنوان شعبه هم‌عرض، مفسد فی‌الارض شناخته نشدند و برخلاف بابک زنجانی از مجازات اعدام رهایی یافتند؛ البته این حکم مانند احکام دیگر قابل تجدیدنظرخواهی در مرجع صالح تجدیدنظر است.

♦♦♦

بار مالی ۵۰۰ هزارمیلیاردی احمدی‌نژاد

تجارت فردا- لوگو شرقدر گفت‌وگو با فرهاد دژپسند، رئیس مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان برنامه و بودجه نوشت: برآورد هزینه کلنگ‌زنی‌ها و طرح‌های عمرانی مصوب محمود احمدی‌نژاد در هشت سال ریاست‌جمهوری‌اش به زودی نهایی می‌شود اما برآوردهای اولیه نشان می‌دهد که برای اتمام این طرح‌ها حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. البته این رقم در حال افزایش است. چون زمانی که پروژه‌ها با تاخیر اجرا می‌شود منابع هم افزایش می‌یابد. مثلاً اگر سال ۹۲ منابع مورد نظر برای اتمام پروژه‌ها ۳۴۰ هزار میلیارد تومان بود، اکنون به ۵۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. هزینه ناشی از افزایش تورم و هزینه‌های تاخیر در پروژه‌ها ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار میلیارد تومان است.

♦♦♦

آموزش گران

تجارت فردا- لوگو شهروندنوشت: تحصیل هر دانشجوی لیسانس در یک سال تحصیلی در دانشگاه‌های دولتی هشت میلیون تومان و در دوره‌های فوق‌لیسانس و دکترا دو برابر این رقم آب می‌خورد. دولت برای دو میلیون و ۵۷۰‌ هزار لیسانسه بیکار در طول دوره چهارساله تحصیل، نفری ۳۲ میلیون تومان و در مجموع ۸۲ هزار و ۲۴۰میلیارد تومان هزینه کرده است. ۷۳۰ هزار فوق‌لیسانس و دکترای خانه‌نشین هم در طول دوره تحصیل ۳۲‌ میلیون تومان و در مجموع ۲۳ هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان هزینه روی دست دولت گذاشته است. به این ترتیب دولت برای سه میلیون و ۳۰۰ هزارنفری که شغلی ندارند بالغ بر ۱۰۵هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان خرج کرده بدون اینکه ارزش‌افزوده‌ای برای کشور به دنبال داشته باشد.

دراین پرونده بخوانید ...