بلوطبانان پابهرکاب
۱۶۰ هزار و ۶۹۶ نفر مبتلا به کرونا در ایران تا پایان نیمه خرداد
حالا که آتش در کوهستانهای زاگرس زبانه میکشد و ماشین مرگبار بیمسوولیتی جنگلهای بلوط و گونههای جانوری را در کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان، ایلام و کرمانشاه و کردستان زیر میگیرد و جزغاله میکند، رویای حفاظت از جنگل مثل بارانی در سردشت آذربایجان غربی روی سر جنگل بارید. یگان حفاظت از جنگل با پشتیبانی و مشارکت 10 هزار نفر از سراسر ایران با مدیریت یک سازمان مردمنهاد، شکل گرفت تا کوهستانهای پربلوط و بن سردشت بتواند یاریگرانش را سوار بر دوچرخههایی ببیند. محمد درویش کارشناس و متخصص محیط زیست و رئیس کمیته محیط زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو که از مشوقان اصلی ایدههای مردمنهاد در طبیعت و محیط زیست است در سردشت این نوید را داد که راه نجات محیط زیست و منابع طبیعی ایران مشارکت عمومی و حمایت فوقالعاده مردمی است. با کنار رفتن دست دخالتگر دولت مردم میتوانند با حفاظت منابع ملی را برای آیندگان حفظ کنند. پارک جنگلی آشتی در بالادست شهر سردشت میزبان تعداد زیادی از مردم سردشت بود. محمد درویش در افتتاح یگان رکابزنان حفاظت از جنگل گفته است که 9 هزار و 837 نفر از سراسر ایران کمک کردند تا 30 دوچرخه برقی کوهستان در دانشگاه صنعتی شریف آماده شود و در اختیار داوطلبانی قرار گیرد که در مواقع ضروری به یاری جنگل میشتابند. بسیاری بر این باورند این روشهای مردمنهاد و این حمایتها میتواند سرمنشأ شکلگیری نهضتی مردمی برای حفاظت بیشتر از منابع طبیعی شود. درویش معتقد است؛ مردم وقتی رکابزنان جنگل را مشاهده کنند خودروهای خود را کنار خواهند گذاشت و این به روند سلامت شهروندان و کاهش آلودگی شهرها کمک خواهد کرد. نکته بااهمیت اینکه استفاده از موتورسیکلت در جنگل و صدای آزارنده آن سکوت و آرامش جنگل را در هم میشکند اما دوچرخههای یگان حفاظت میتواند در آرامش همان کار را انجام دهد چراکه این دوچرخه در شیبهای تند هم با اتصال به موتورهای برقی که دارند تا 60 کیلومتر میتوانند حرکت کنند. رئوف آذری مسوول انجمن صلح و دوستی سردشت در افتتاح آغاز به کار این یگان میگوید: امروز به لطف 10 هزار حامی و همه کسانی که دلشان برای زیبایی وطن میسوزد، فعالیت بلوطبانان پابهرکاب سردشت را استارت زدهایم. امید داریم بتوانیم در شهرهای دیگر زاگرس و حتی البرز نیز این فرهنگ را جا بیندازیم و رکابزنان به کمک محیط زیست بیایند.
یگان رکابزنان جنگل در سردشت زمانی شکل گرفت که محمد درویش در صفحه اینستاگرام خود نوشت: ما پیروز شدیم و رویای سردشت تحقق مییابد! 17 مرداد گفتیم که میخواهیم یگان مردمی حفاظت از جنگلهای سردشت را شکل دهیم. هدف ما این بود که اجازه ندهیم جوانان علاقهمند و دلسوزی که برای خاموش کردن آتش به صورت داوطلبانه با موتورسیکلت به منطقه میروند، در معرض خطر سوختگی و انفجار موتورسیکلتها قرار گیرند. در عین حال، کاربستِ دوچرخهها، هم به آمادگی بدنی داوطلبان حفاظت از جنگلها کمک میکند و هم آلودگی صوتی در زیستگاههای جنگلی را میکاهد و امنیت زیستی برای زیستمندان فراهم میسازد. در عین حال این یگان داوطلب میتواند به مجرد مشاهده آتش یا هر تخلف دیگری چون قاچاق چوب یا کشف کورههای زغالگیری یا شکار غیرمجاز مراتب را سریعاً به نیروی انتظامی -پلیس ۱۱۰ یا شماره تلفنهای ۱۵۴۰ و ۱۵۰۴- گزارش دهند.
پتانسیل بالای وقوع آتشسوزی در جنگلهای شمال کشور
مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ضمن بیان اینکه رطوبت هوا در جنگلهای هیرکانی شمال کشور بهشدت کاهش پیدا کرده است، گفت: در حال حاضر شرایط جوی در جنگلهای شمال به گونهای است که پتانسیل وقوع آتشسوزی بسیار بالا رفته است. رضا بیانی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه در حال حاضر رطوبت نسبی در جنگلهای هیرکانی شمال کشور به شدت کاهش پیدا کرده و به حدود ۱۳ درصد رسیده است، اظهار کرد: این در حالی است که جنگلهای شمال در شرایط عادی حدود ۳۰ درصد رطوبت هوا دارند.
وی ادامه داد: دمای هوا نیز در شمال کشور به بالای ۳۰ درجه سانتیگراد رسیده و سرعت باد نیز در مناطق جنگلی حدود ۲۲ کیلومتر بر ساعت گزارش شده است. این شرایط به ویژه در جنگلهای استان گلستان مشهود است. از اینرو احتمال وقوع آتشسوزی در جنگلهای هیرکانی بهشدت افزایش پیدا کرده است و پیشبینی میشود ادامه داشته باشد.
۱۶۰ هزار و ۶۹۶ نفر مبتلا به کرونا در ایران
رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تا اواخر هفته گذشته، ۱۶۰ هزار و ۶۹۶ نفر بهطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۰ نفر در 24 ساعت قبل از روز 14 خرداد، تعداد جانباختگان کرونا در کشور به هشت هزار و ۱۲ نفر رسید. کیانوش جهانپور درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن در کشور افزود: تا ظهر روز (چهاردهم خرداد) بر اساس گزارش آزمایشگاهها و دانشگاههای علوم پزشکی سه هزار و ۱۳۴ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد. از بین مبتلایان جدید، ۴۹۳ مورد بستری و دو هزار و ۶۴۱ مورد سرپایی و افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند. با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در کشور به ۱۶۰ هزار و ۶۹۶ نفر رسید. رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در طول ۲۴ ساعت گذشته ۷۰ بیمار دیگر مبتلا به کووید ۱۹ در کشور جان باختند و افزایش نسبی فوتیها را شاهد هستیم که امیدواریم استثنایی باشد. از زمان شیوع این بیماری در کشور تاکنون هشت هزار و ۱۲ نفر جان خود را از دست دادهاند. جهانپور بیان کرد: بر اساس این گزارشها تاکنون ۱۲۵ هزار و ۲۰۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در کشور بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شدهاند. ۲۵۵۷ نفر از این بیماران نیز در وضعیت شدید این بیماری و به نوعی بحرانی تحت مراقبت در بخشهای آیسییو قرار دارند که امیدواریم شفا پیدا کنند. وی گفت: تاکنون ۹۹۷ هزار و ۹ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
جهانپور افزود: وضعیت خوزستان همچنان قرمز است و استانهای هرمزگان، آذربایجانهای شرقی و غربی، کردستان، کرمانشاه، بوشهر، سیستان و بلوچستان، قزوین و خراسان رضوی در وضعیت هشدار قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: رعایت فاصلهگذاری فیزیکی و هوشمند با جدیت بیشتر و استفاده از ماسک، ضرورت اجتنابناپذیر این روزها و روزهای آینده است.
چه کسی داس شرم را دست پدر داد؟
یک کارشناس ارشد مشاوره خانواده در یادداشتی به بررسی برخی علل روانشناختی قتل خانوادگی «رومینا» پرداخت و گفت: خشم میتواند دلیل ظاهری و مرحله آخر این اتفاقهای خونبار باشد قبلتر از آن میتوان تجربه احساس ترس را در عامل جنایت دید. به گزارش ایسنا، سعید سروندی عضو انجمن روانشناسی ایران در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داد با اشاره به حادثه قتل «رومینا» نوشت: «در جنایتها و خشونتهایی که هرچند وقت یکبار به گوش من و شما میرسد و گاه نمیرسد، خشم میتواند دلیل ظاهری و مرحله آخر این اتفاقهای خونبار باشد. قبلتر از آن میتوان تجربه احساس ترس در عامل جنایت را دید. ترسهایی رو به افکاری مثل بیآبرویی، ننگ، بیحیثیتی و... اما باز این هم سطح روییتر اتفاق است و برای اینکه چرایی این ترسها قابل درکتر شود، باید احساس عمیقتر زیر آن که شرم و احساس بیکفایتی است را مورد توجه قرار داد. یک نفر زمانی احساس شدید شرم را تجربه میکند که احساس، فکر یا رفتاری را داشته باشد که جمع و دیگرانِ مهم زندگی، نمیپسندند و تایید نمیکنند و خلاف عرف، فرهنگ و سنت تلقی میشود. در جریان قتل خانوادگی «رومینا» هم میتوان همین جریان را در پدر رومینا دید. از دید آن جمع، دیگران، عرف و سنت، او آنطور پدری نبوده که از دخترش محافظت کند، دخترش خطایی نکند، پدر بیعرضه و بیغیرتی بوده، این یک خفت بزرگ است و... همه این احساس و افکار است که میتواند در چند لحظه و در ضمیر ناخودآگاه شکل بگیرد و دیگر احساس شرم و بیکفایتی در گذشته فرد را هم فرابخواند و یکجا به وی هجوم بیاورد، تا به این نحو در او احساس شدید بیکفایتی ایجاد شود. این احساس میتواند آنقدر شدید باشد که فرد برای خویش آرزوی مرگ کند و خودش را مستحق تنبیه شدید، مجازات و کشته شدن بداند. وقتی فرد اینگونه، شرمگین میشود و تحقیر زیادی را تجربه میکند، در وهله اول میترسد و بعد این ترس را بدل به خشم میکند؛ خشم و نفرتی شدید از خود. چون فرد ظرفیت تحمل همه این احساسات، نفرت و خشم از خود را ندارد، آن را به فرد و سوژه مقابلش فرافکنی میکند و حالا «اون که مستحق این همه شرم هست / او هست که باید بترسه / اون کسی که باید ازش خشمگین باشم و نفرت داشته باشم او هست / و اون کسی هست که مستحق تنبیه و مجازات و مرگ هست».
تامل در بهکارگیری نیروی انسانی در آموزش و پرورش
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بهکارگیری نیروی انسانی در آموزش و پرورش تحت تاثیر سیاستهای متعددی است، گفت: در سالهای گذشته ۳۰ درصد نیروهایی که وارد آموزش و پرورش شدند، تعادل جذب را به هم زدند و متناسب با تحصیلاتشان به خدمت گرفته نشدند. محسن حاجی میرزایی در نشستی با گروههای جهادی مدرسهساز، ضمن تسلیت فرا رسیدن سالگرد ارتحال بنیانگذار انقلاب اسلامی اظهار کرد: نغمههای خوبی که امروز از جهادگران مدرسهساز شنیده میشود حاصل تلاشهای امام راحل و مقام معظم رهبری است و انشاءالله این کشور بیش از پیش راه استقلال و پیشرفت را طی کند. وی با توجه به اینکه کشور به ساخت مدرسه برای رسیدن به استانداردهای لازم نیاز دارد، گفت: ۱۲ درصد مدارس باید تخریب و از نو ساخته شوند و ۱۸ درصد مدارس باید مقاومسازی شود. وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: تغییر توزیع جمعیت در کشور باعث شده است که برخی مدارس در برخی مناطق بلااستفاده شود و به مدارس دیگری در شهرها و حاشیه شهرها نیاز پیدا کنیم. وی با بیان اینکه شرایط کرونا ما را وارد زیستبومی جدید کرد، گفت: در این شرایط آموزش را نمیتوانستیم تعطیل کنیم و در ابتدای مسیر به پخش برنامههای آموزش دروس از طریق تلویزیون پرداختیم و بنابر آمار صدا و سیما بیش از ۲۷ میلیونبار فایلهای این برنامههای آموزشی دانلود شد. وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در ۱۱ استان معلمان در مناطق روستایی با رعایت فاصلهگذاری کلاسهای درس را برپا کردند، گفت: این اقدامات نشان از روحیه جهادی و انقلابی در آموزش و پرورش و معلمان دارد.
حاجیمیرزایی با اشاره به شرایطی که ویروس کرونا بر مدارس دنیا تحمیل کرد، تصریح کرد: در یک مسابقه هماهنگ با دنیا سرافراز بیرون آمدیم و میدانیم که هیچ برنامهای جای آموزش حضوری را نمیگیرد اما ناچار به برگزاری دورههای مجازی بودیم ضمن آنکه درصدد احصای رفع کاستیهای آن بودیم.
وی با تاکید بر نقش مهم و موثر معلم در آموزش و پرورش اظهار کرد: بهکارگیری نیروی انسانی در آموزش و پرورش تحت تاثیر سیاستهای متعددی است و در سالهای گذشته ۳۰ درصد نیروهایی که وارد آموزش و پرورش شدند تعادل جذب را به هم زدند و متناسب با تحصیلاتشان به خدمت گرفته نشدند.