بریده روزنامهها (اجتماعی)
مردم در این روزها اهدای خون را فراموش نکنند
ایسنا نوشت: سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه نگرانی خاصی بابت ذخایر خون نداریم اما در عین حال از مردم خواست که در این روزها اهدای خون را فراموش نکنند. بشیر حاجیبیگی گفت: همهساله در فصل زمستان و در زمان تعطیلات عید نوروز، مردم اهدای خون را در اولویتهای بعدی خود قرار میدهند، اما در همین زمان میزان فعالیت بیمارستانها و جراحیها افزایش مییابد. اکثر بیماران و افرادی که جراحی دارند تمایل دارند که اقدامات درمانیشان تا قبل از تعطیلات عید انجام شود و مرخص شوند. حتی بیماران مزمن که نیازمند تزریق دائم خون و فرآوردههای آن هستند، در روزهای پایانی سال خون و پلاکت مورد نیازشان را تزریق میکنند.
نجات دره ارغوانی با 50 مرد زندانی
ایران نوشت: رضا احمدی مدیرکل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری ایلام میگوید: «خواب ارغوانها آرام است.» او این خواب آرام را نتیجه فعالیتهای آبخیزداری در چند سال گذشته میداند که سیلاب سرکش دره ارغوان را به سمت ایلام رام کرده است. دره ارغوان یکی از مهمترین زیستگاههای جنگلی کشور در روزهای بارانی، طبعی سرکش دارد و سیلاب آن، دلآشوبه را به جان ایلام میاندازد. او میگوید: با ساخت بندهای خاکی، گابی یونها و پخش سیلاب، ایلام امسال از سیل بهاری جان سالم به در برد. بارشهای زمستان 97 و بهار 98 ایلام را بیشتر از هر استان دیگر آزار داد. آبخیزداری ایلام را مصون نگه داشت و اجازه نداد سرنوشتی چون لرستان و خوزستان پیدا کند.
نیاز به حضور فعال ایران در حل بحران پناهندگان
اعتماد نوشت: کشور افغانستان یکی از باسابقهترین کشورهای مبدأ پناهندگان و مهاجران در جهان است. جریان مهاجرتهای کاری و فصلی از افغانستان به کشورهای همسایه از جمله ایران سابقه طولانی دارد. اما روند گسترده مهاجرتهای اجباری و پناهندگی به کشورهای دیگر، از حدود 40 سال قبل و با وقوع مخاصمات مسلحانه حمله شوروی به این کشور (در دیماه سال 1358) آغاز شده و تا امروز ادامه داشته است. دو کشور همسایه افغانستان، ایران و پاکستان برای سالها میزبان بزرگترین جمعیت پناهندگان در جهان محسوب میشدند و اکنون نیز با وجود گذشت نزدیک به 20 سال از سقوط دولت طالبان و بازگشت بخشی از مهاجران و پناهندگان به کشور اصلی خود، همچنان میزبان چند میلیون از مهاجران اجباری افغانستانی هستند.
کرونا روی صحنه تئاتر
شهروند نوشت: فعالیت تئاتریها پس از اتفاقات آبان و دیماه یکبار دیگر در اسفندماه به مدت یک هفته تعطیل شد. اینبار نه قطعی اینترنت و نه غم از دست دادن سرمایههای کشور بلکه جلوگیری از شیوع کرونا وقفه یک هفتهای فعالیتهای هنری را رقم زد و در صورت کنترل نشدن کرونا، احتمالاً تعطیلی ادامه خواهد داشت. این توقف در سایر بخشهای فرهنگی هم رقم خورده اما هیچکدام به اندازه تئاتر در معرض آسیب نیستند. کم و بیش به نقل از مسوولان فرهنگی حمایتهایی برای آنان در نظر گرفته شده است اما بیشتر این حمایتها درباره امکان تمدید اجراهاست آن هم در شرایطی که در دو ماه گذشته تنها مجموعه تئاتر مستقل حدود ۲۰۰ میلیون تومان ضرر کرد.