تاریخ انتشار:
ایران و روسیه پروژه دو نیروگاه اتمی جدید در بوشهر را کلید زدند
رونمایی از نماد برجام
تهران و مسکو ساخت دو نیروگاه اتمی جدید در بوشهر را کلید زدند. مراسم کلنگزنی احداث این دو نیروگاه اتمی 20 شهریورماه سال جاری با حضور معاون اول رئیسجمهوری، رئیس سازمان انرژی اتمی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس آژانس فدرال انرژی اتمی روسیه و رئیس شرکت «روس اتم» که مسوولیت ساخت و راهاندازی نیروگاههای جدید ایران را بر عهده گرفته، برگزار شد. احداث این دو نیروگاه از آن جهت برای ایران اهمیت دارد که به گفته جهانگیری «این دو نیروگاه و همکاری با شرکای روسی نماد استفاده ایران از نتایج برجام» است.
جهانگیری احداث این دو نیروگاه جدید را مصداق «استفاده از حقوق قانونی و انرژی هستهای ایران با مقاصد صلحآمیز» دانسته است. علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی نیز در این مراسم تاکید کرد: «ایران نخستین کشور در غرب آسیاست که با وجود همه محدودیتها و فشارها نه فقط نیروگاه هستهای احداث کرده بلکه خود، آن را اداره میکند.» مدیر شرکت روساتم احداث این دو نیروگاه را «در سایه اراده سیاسی دو کشور و تخصص کارشناسان» امکانپذیر دانسته است.
بر این اساس میتوان گفت که احداث این دو نیروگاه اتمی در بوشهر در حقیقت مرهون حل پرونده هستهای و دستاورد برجام است. چون با جدی شدن حل پرونده هستهای بود که تهران و مسکو در آبانماه 1393 دو پروتکل همکاری در زمینه ساخت نیروگاههای هستهای و ساخت دو واحد اتمی هزار و 57 مگاواتی در بوشهر را به امضا رساندند. پروژهای که بنا به گفته کارشناسان سازمان انرژی اتمی، مدت زمان ساخت واحد نخست آن، 9 سال خواهد بود و واحد دوم که عملیات ساخت آن 18 ماه بعد از شروع ساخت واحد اول آغاز میشود، حدود 10 سال و نیم طول خواهد کشید.
به گفته صالحی «با احداث واحدهای جدید نیروگاهی که با بالاترین سطح ایمنی ساخته میشود، ضمن یاری رساندن به تامین انرژی کشور و حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست، شاهد صرفهجویی در منابع نفتی معادل 22 میلیون بشکه نفت خام و جلوگیری از انتشار 14 میلیون تن آلاینده در محیط زیست خواهیم بود.»
اما به نظر میرسد در شرایط فعلی آنچه بر اهمیت این دو نیروگاه میافزاید مواردی است که معاون اول رئیسجمهور بر آن تاکید کرده؛ یعنی استفاده از دستاوردهای برجام و پایبندی کشورهای دیگر به این توافقنامه. از طرف دیگر احداث این نیروگاه با همکاری مسکو نشان میدهد که امضای برجام به معنای پایان «سوءتفاهم، سوءبرداشت و بهانهجویی قدرتهای بزرگ» است.
دیدگاه تان را بنویسید