شناسه خبر : 23446 لینک کوتاه

تلاطم قیمت‌ها در بازار مس

ترس از ایجاد رکود در بازار فلزات

بر اساس یک گزارش صنعتی، از اواخر ماه ژوئن بعد از انقباض فعالیت‌های تولیدی در آمریکا، شور و نشاطی که در بازارهای اتحادیه اروپا وجود داشت به سمت رکود کشیده شده به طوری که برای اولین بار از ماه ژوئن سال 2009 بسیاری از سفارشات جدید در آمریکا برگشت خورده است.

بر اساس یک گزارش صنعتی، از اواخر ماه ژوئن بعد از انقباض فعالیت‌های تولیدی در آمریکا، شور و نشاطی که در بازارهای اتحادیه اروپا وجود داشت به سمت رکود کشیده شده به طوری که برای اولین بار از ماه ژوئن سال 2009 بسیاری از سفارشات جدید در آمریکا برگشت خورده است. با تضعیف یورو و با داده‌های نگران‌کننده‌ای که در مورد اقتصاد کلان جهانی وجود دارد قیمت مس طی چند ماه اخیر روندی نزولی را طی می‌کند.

قیمت مس در هفته اول ماه جولای نیز همچنان به روند نزولی خود ادامه داد. هفته گذشته فروش سه‌ماهه مس در بازار لندن با 5 /0 درصد کاهش به 7615 دلار در هر تن سقوط کرد. بسیاری از تحلیلگران تنزل قیمت مس را با کاهش یک‌ماهه اخیر ارزش یورو در برابر دلار در ارتباط می‌دانند. افزایش ارزش دلار نیز در پی پایین آمدن نرخ بهره در اروپا و چین به وجود آمد. در واقع با بالاتر رفتن ارزش دلار، قیمت فلزآتی که به دلار قیمت‌گذاری می‌شوند بسیار بالاتر رفت. بعد از کاهش نرخ بهره در اروپا سرمایه‌گذاران بر نشستی که در پایان ماه کنونی توسط بانک فدرال رزرو آمریکا برگزار خواهد شد تمرکز کرده‌اند. اما تحلیلگران معتقدند کاهش قیمت مس به واسطه روند در حال تضعیف بازارهای خارجی است که باعث کاهش شدید تقاضا شده است. به دلیل کاهش تقاضا اخیراً موجودی انبارهای بازار بورس لندن برای هفتمین بار به 157150 تن افزایش یافته است. بر اساس گزارش یک تیم تحقیقاتی در SMC، طی ماه‌های ژانویه تا می 2012 تولید مس هند با افزایش 1 /8 درصدی به 2378000 تن رسیده است. افزایش در واردات کنسانتره مس باعث افزایش سطح تولید مس در این کشور شده است. به طوری که برای هند واردات کنسانتره مس از چین طی ماه‌های ژانویه تا می با 24 درصد افزایش به 9 /2 ملیون تن افزایش یافته است. علاوه بر این واردات مس تصفیه‌شده ازاین کشور نیز در ماه می با 11 درصد افزایش به 301990 تن رسیده است. 

با این همه ابتدا در روز چهارشنبه چهارم جولای با امید به تسهیل وضعیت مالی توسط بانک مرکزی اروپا قیمت مس در بازار بورس لندن افزایش یافت. در واقع بانک مرکزی با ارائه وام‌های با نرخ بهره پایین می‌تواند دورنمای تقاضای محصولات فلزی را که به دلیل بحران بدهی‌های اروپا و داده‌های نگران‌کننده اقتصادی تضعیف شده، بهبود بخشد. به همین دلیل در این روز در بورس لندن قیمت مس با 68 /1 درصد افزایش همراه بود. روز پنجشنبه نیز قیمت مس بعد از اینکه چین نرخ بهره را کاهش داد با 85 /0 درصد افزایش به 7760 دلار در هر تن رسید. 

ششم جولای در بورس شانگهای معاملات مس برای تحویل درماه اکتبر که فعال‌ترین بازار چین به شمار می‌آید با 8 /0 درصد کاهش به 55710 یوان (8831 دلار) در هر تن رسید. در واقع با افزایش ارزش دلار در بازار که باعث کاهش تقاضای مس شده بود قیمت کاهش یافت. این در حالی است که در چین برای دومین بار طی یک ماه گذشته نرخ بهره و سود سپرده‌گذاری هر یک به ترتیب 31 /0 و 25 /0 درصد کاهش پیدا کردند. علاوه بر این، در هفته اول جولای سطح موجودی مس بورس لندن با 15795 تن افزایش به 155237 تن رسیده بود. به دلیل افزایش ارزش دلار اکنون بسیاری از تحلیلگران درباره بازار فلزات به ویژه مس نگران هستند. از افت قیمت‌ها می‌توان این چنین برداشت کرد که فعالان بازار مس به آینده این بازار اطمینان ندارند و بسیاری از آنان اخبار کاهش نرخ بهره در اروپا و چین را نیز به عنوان خبر بد تلقی می‌کنند. در واقع کاهش نرخ بهره به معنی کاهش رونق اقتصادی است که می‌تواند در آینده باعث رکود در بازار فلزات شود.

تجارت-فردا-82

دراین پرونده بخوانید ...

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها