بریده روزنامهها (بینالملل)
استعفای مقام ارشد اروپایی به خاطر کرونا
ایرنا نوشت: رئیس شورای تحقیقات اروپایی به دلیل ناامیدی از عملکرد اروپا در مقابله با گسترش ویروس کرونا در قاره سبز کنارهگیری کرد. مائورو فراری گفت: من از نحوه مقابله اروپا با کووید ۱۹ به شدت ناامید شدهام. وی با اشاره به ناهماهنگی سیاستهای مراقبتهای بهداشتی و مخالفت مکرر با طرحهای حمایت مالی منسجم در مبارزه با ویروس کرونا واکنش اروپا را به این بیماری همهگیر نومیدکننده دانست. فراری در پی تهدیدات ویروس کرونا، در پی ایجاد برنامهای ویژه برای مبارزه بود اما طرح پیشنهادی وی به سرعت توسط شورای تحقیقات اروپایی رد شد. شورای تحقیقات اروپایی نهادی است که مسوول تامین بودجه تحقیقات مربوط به فناوری و علمی است که اساساً توسط اتحادیه اروپا رهبری میشود.
قربانیان کرونا در جهان از 80 هزار نفر فراتر رفت
خبرگزاری فارس نوشت: آخرین آمارها تا عصر چهارشنبه گذشته حاکی از آن است که تعداد مبتلایان به کرونا در جهان به بیش از یک میلیون و 411 هزار نفر رسیده و قربانیان کرونا نیز بیش از 81 هزار نفر شدهاند و تعداد مبتلایان در جهان همچنان در حال افزایش است. آمریکا با بیش از 386 هزار مبتلا به کرونا بیشترین تعداد مبتلا به این ویروس را در سطح جهان دارد. همچنین تعداد قربانیان کرونا در آمریکا به بیش از 12 هزار نفر رسیده است. کمبود تجهیزات حفاظتی و ماسک برای پرستاران و کادر درمانی بیمارستانهای آمریکا به یکی از معضلات اصلی این کشور تبدیل شده و فرمانداران ایالتهای مختلف آمریکا از دولت مرکزی به دلیل خالی بودن انبار استراتژیک ملی از تجهیزات حفاظتی انتقاد کردهاند
افزایش نارضایتی از عملکرد ترامپ
تسنیم نوشت: نتایج جدیدترین نظرسنجی نشان میدهد میزان رضایتمندی رایدهندگان آمریکایی درباره نحوه عملکرد دونالد ترامپ در مدیریت بحران شیوع ویروس کرونا رو به افول رفته است. نظرسنجی حاکی است که رایدهندگان درباره عملکرد دولت ترامپ اختلاف نظر دارند. نظرسنجی انجامشده از 933 رایدهنده نشان میدهد میزان رضایت شهروندان از تلاشهای ترامپ برای مقابله با شیوع کرونا به 49 درصد رسیده که نسبت به نظرسنجی هفته آخر مارس یک درصد کاهش داشته است. در مقابل 51 درصد آمریکاییها از عملکرد دولت ترامپ برای مدیریت این بحران ابراز نارضایتی کردهاند. میزان محبوبیت ترامپ در بین جمهوریخواهان در خصوص مدیریت بحران ویروس کرونا از 76 درصد در هفته آخر مارس به 82 درصد رسیده است.
تهدید تلفنی ریاض با هدف کاهش سقف تولید نفت
خبرگزاری مهر نوشت: قرار است بعد از برگزاری جلسه اوپک پلاس، دو سناتور جمهوریخواه با هدف تاکید بر لزوم تامین منافع واشنگتن از راه کاهش سقف تولید نفت، با مقامات ریاض گفتوگویی داشته باشند. سناتورهای جمهوریخواه لایحه تهدیدآمیزی مبنی بر خروج سامانهها و نیروهای نظامی از عربستان در صورت عدم کاهش سقف تولید نفت از سوی این کشور ارائه کردهاند. این تماس تلفنی دو روز بعد از جلسه اوپک پلاس که انتظار میرود طی آن عربستان و روسیه به کشمکش بر سر سقف تولید نفت پایان دهند، برقرار خواهد شد. طبق لایحه حزب جمهوریخواه، در صورتی که ریاض با مسکو به توافق نرسد، آمریکا قرار است سامانههای پاتریوت و تاد را نیز از این کشور خارج کند.