سیل کانادا فاصله قیمتی نفت خام آمریکا و برنت را محدود میسازد
کاهش فاصله قیمتی نفت آمریکا با برنت
تخفیف نفت خام ایالات متحده نسبت به برنت در یک سال و نیم گذشته به پایینترین سطح خود رسیده است؛
منبع: رویترز
تخفیف نفت خام ایالات متحده نسبت به برنت در یک سال و نیم گذشته به پایینترین سطح خود رسیده است؛ سیل در کانادا و تقاضای بالای پالایشگاهها عامل اصلی این روند بوده است. فاصله یا تفاوت قیمتی بین نفت سبک آمریکا و نفت برنت دریای شمال، طی چند سال گذشته برای مدیران صندوقها متداول بوده و آنها تحت این شرایط به معاملات نفتی میپرداختند؛ فاصله قیمتی بین این دو نفت مرهون نوسانات در تولید نفت بالای ایالات متحده بوده است. این فاصله که در اکتبر سال 2011 به 10/28 دلار در هر بشکه رسیده بود، روز سهشنبه 24 ژوئن به کمتر از 60/5 دلار سقوط کرد، که از اکتبر 2011 پایینترین سطح به شمار میآید. در این روز خطوط لوله حمل نفت از کانادا به دلیل جاری شدن سیل آسیب دید و باعث شد تفاوت قیمت بین این دو معیار جهانی رو به افول بگذارد؛ امسال بیشترین فاصله قیمتی بین این دو در ماه فوریه بود که به 45/23 دلار در هر بشکه رسید. در نتیجه جاری شدن سیل، جریان نفت خام به کوشینگ (اوکلاهما، مرکز تجارت نفت سبک آمریکا) که قبلاً افزایش یافته بود، کاهش یافت، و باعث افزایش جریاناتی به خلیج مکزیک شد. آمریتا سن استراتژیست ارشد در مشاوران انرژی لندن گفت:
«ترکیب وضعیت کوشینگ و سیل فاصله بین نفت آمریکا و نفت برنت را محدود میکند.» این وضعیت با سقوط برنت با نگرانیهایی که در مورد تقاضای بازارهای نوظهور، از جمله چین به وجود آمده، تشدید شده است و باعث شده این معیار بینالمللی تحت فشار قرار گیرد. نگرانیها در مورد محدودیت عرضه و افزایش تقاضای نفت خام ایالات متحده به این معنی بوده است که نفت سبک آمریکا برای تحویل کوتاهمدت در برابر قراردادهای آتی افزایش یافته است؛ این اولین بار است که از اکتبر 2011، نفت سبک ایالات متحده اینگونه معامله میشود. این شرایط که به «جریمه دیرکرد» مشهور شده، در طول چند سال گذشته برای نفت برنت ادامه پیدا کرده است؛ با این حال، اینبریج (اپراتور خط لولههایی که نفت را از کانادا به ایالات متحده آمریکا حمل میکنند) روز سهشنبه گفت بخشهایی از سیستم خط لوله که از سیل آسیب دیده بود، مجدداً کار خود را از سر گرفته است؛ تحلیلگران معتقدند توقف موقتی این خط لولهها باعث افزایش قیمت نفت سبک آمریکا شده است. این خط لولهها روزانه تا یک میلیون بشکه نفت خام از میادین روسی نفت کانادا به قطب ذخیرهسازی و بارگیری در آلبرتا منتقل میکنند، و از آنجا نیز این نفت
به ایالات متحده آمریکا ارسال میشود. کامرز بانک در این باره میگوید: «این حادثه میتواند در ایالات متحده پذیرش عمومی برای پروژههای خط لوله جدید را کاهش دهد و میتواند برنامه ساخت بخش شمالی خط لوله کیستونXL را متاثر سازد؛ طبق این برنامه قرار است با احداث خط لولههایی نفت خام از آلبرتا به کوشینگ حمل شود. در صورت ارسال نفت خام کمتری به کوشینگ، این به حمایت از قیمت نفت خام آمریکا منجر خواهد شد.»
دیدگاه تان را بنویسید