بریده روزنامهها (اجتماعی)
میخواستم سیگار بفروشم
نوشت: علیاکبر صالحی در آیین رونمایی از کتاب «گذری در تاریخ» (خاطرات صالحی) گفت: در فرهنگ شرقی میگویند چیزهای منفی را در خاطرات ننویسید، مثلاً من اول ابتدایی مردود شدم چون مدرسه را دوست نداشتم. زمانی که پدربزرگم من را به مدرسه میبرد با او راه نمیرفتم من را روی زمین میکشید. آن موقع منزل ما نزدیک بازاری در کاظمین بود و مدرسه رفتن مرسوم نبود، بچهها در بازار کار میکردند و انعام میگرفتند، من هم میخواستم انعام بگیرم. من به پدرم گفتم میخواهم سیگار بفروشم، البته در کتاب سیگار را حذف کردند! گفتند بگو میخواهم جنس بفروشم ولی من میخواستم سیگار بفروشم. آن موقع سیگار چیز بدی نبود، همه شخصیتهای مطرح سیگار میکشیدند.
♦♦♦
نشانههای خروج ایران از تورم جوانی
نوشت: گزارش مرکز آمار از هرمهای سنی ایران در سال ۱۳۹۵ نشانههای خروج از «تورم جوانی» را بازگو میکند. متولدین دهه ۶۰ با ورود به سن بزرگسالی، بیشتر جمعیت کشور را در گروه سنی ۳۴-۳۰ساله قرار دادهاند و در حال حاضر جمعیت کشور از وضعیت «بسیار جوان» به وضعیت جوان و بزرگسال در حال تغییر است. همچنین ورود متولدین دهه ۶۰ به سن باروری، موجب شده که بهصورت مقطعی جمعیت گروه سنی صفر تا چهارساله از گروههای ۹-۵ساله و ۱۴-۱۰ساله بزرگتر باشد که نشاندهنده «اثر گشتاور جمعیتی» است. هرچند به نظر نمیآید این پدیده به دلیل باور عمومی به داشتن فرزند کمتر، چندان بادوام باشد. کمااینکه در دوره پنجساله 1395-۱۳۹۰ نرخ رشد جمعیت سالانه کشور به 1 /2 درصد تنزل یافت.
♦♦♦
اعتراض به کاهش سهمیه وزنهبرداری ایران در المپیک
نوشت: رئیس فدراسیون وزنهبرداری کشورمان میگوید ایران در چهار سال گذشته قوانین مبارزه با دوپینگ را نقض نکرده و کاهش سهمیه وزنهبرداری ایران برای المپیک ۲۰۲۰ ناعادلانه است. علی مرادی با اشاره به اینکه رکورد خوب ایران در سالهای اخیر در زمینه مبارزه با دوپینگ از سوی فدراسیون جهانی وزنهبرداری نادیده گرفته شده، به سایت «اینساید دِ گیمز» گفت: ما این تصمیم ناعادلانه را نمیپذیریم و نسبت به این موضوع اعتراض خواهیم کرد. ما با این دو سهمیه چهکار میتوانیم بکنیم؟ برای مثال ما نمیتوانیم در دسته سنگینوزن که اغلب موفق به کسب مدال میشویم، شرکت کنیم؟ ایران برای رشد و ترقی وزنهبرداری به عنوان رشته ورزشی سنتی، ملی و تاریخی هزینه زیادی کرده است.
♦♦♦
به دنبال انتقام از مردم بودم
در گزارشی درباره جوان 27سالهای که به گفته خودش 10 پسر 10 تا 14ساله را مورد آزار جنسی قرار داده، نوشت: خودم در نوجوانی قربانی آزار و اذیت جنسی شدم و نتوانستم ماجرا را برای کسی تعریف کنم و از عذابی که بابت این اتفاق میکشیدم راحت شوم. به خاطر اتفاقی که برایم افتاده بود و نتوانستم از آن افراد شکایت کنم و آنها دستگیر و مجازات شوند، به دنبال آن بودم که از مردم و جامعه انتقام بگیرم. چند بار از سوی افرادی که از خودم بزرگتر بودند مورد آزار قرار گرفتم. آنها تهدیدم کرده بودند نباید حرفی به کسی بزنم. چند بار خواستم ماجرا را به خانوادهام بگویم اما میترسیدم شرایط زندگیام بدتر شود.