شناسه خبر : 22975 لینک کوتاه

آغاز مدیریت نجفی و هاشمی در شهر تهران

پلان آخر قالیباف در خانه «دایی جان ناپلئون»

پس از چندین هفته گمانه‌زنی، سرانجام روز اول شهریورماه سرنوشت مدیریت شهری تهران به صورت رسمی مشخص شد. 21 عضو شورای شهر محمدعلی نجفی را با 21 رای به عنوان شهردار پایتخت انتخاب کردند. محسن هاشمی نیز با 20 رای موافق به ریاست شورای شهر تهران، ری و تجریش رسید.

پس از چندین هفته گمانه‌زنی، سرانجام روز اول شهریورماه سرنوشت مدیریت شهری تهران به صورت رسمی مشخص شد. 21 عضو شورای شهر محمدعلی نجفی را با 21 رای به عنوان شهردار پایتخت انتخاب کردند. محسن هاشمی نیز با 20 رای موافق به ریاست شورای شهر تهران، ری و تجریش رسید. یک نفر از 21 عضو شورا در انتخابات هیات‌رئیسه شورای شهر پنجم تهران رای سفید داده بود، وگرنه محسن هاشمی تنها نامزد این انتخابات بود و پیشتر مرتضی الویری و احمد مسجدجامعی که آخرین گزینه‌های رقیب او محسوب می‌شدند، از نامزدی پست ریاست انصراف داده بودند. 

نخستین روز شورای شهر پنجم تهران صبح روز چهارشنبه 31 مرداد با برگزاری مراسم تحلیف آغاز شد. در همین روز انتخابات هیات‌رئیسه دائمی از سوی هیات‌رئیسه سنی و موقت برگزار شد. در این انتخابات محسن هاشمی با 20 رای و یک رای سفید به عنوان رئیس شورای شهر، ابراهیم امینی با 21 رای به عنوان نایب‌رئیس، زهرا نژادبهرام با 21 رای به عنوان منشی اول و بهاره آروین با 19 رای به عنوان منشی دوم انتخاب شدند. علی اعطا نیز با ۱۹ رای سخنگوی شورای شهر تهران شد. طبق گزارش خبرگزاری‌ها، بعد از پایان رای‌گیری، اعضای هیات‌رئیسه جدید شورای شهر پنجم تهران، ری و تجریش در جایگاه خود مستقر شدند. سپس محمدعلی نجفی با کسب 21 رای به صورت رسمی به عنوان شهردار تهران انتخاب شد. یکی از اعضای شورا نیز ابراز امیدواری کرد که در وزارت کشور به گونه‌ای عمل شود که حکم شهردار تهران هر‌چه زودتر صادر شود.

به این ترتیب دوران 12‌ساله مدیریت محمدباقر قالیباف بر شهرداری تهران در آخرین روز مردادماه به پایان رسید و مدیریت محمدعلی نجفی آغاز شد. البته 28 مردادماه، مرتضی الویری، عضو پنجمین دوره شورای شهر، در گفت‌وگویی با ایسنا، ضمن تاکید بر اینکه نجفی گزینه اصلی پست شهرداری تهران است، عنوان کرده بود: «از روز چهارشنبه اول شهریورماه، قالیباف دیگر شهردار تهران نیست و باید برای انجام امور شهر، یک شهردار انتخاب شود، اما از آنجایی که امضای حکم نجفی توسط وزیر کشور با توجه به فرآیند کاری وزیر ممکن است چند روزی به طول انجامد و برای آنکه کارهای تهران بر زمین نماند، اقدام به انتخاب سرپرست می‌کنیم. همه تلاش‌مان را انجام می‌دهیم که دوره صدور حکم نجفی توسط وزیر کشور کوتاه‌تر شود. با این حال امضای حکم شهردار تهران توسط وزیر کشور چند روزی به طول می‌انجامد و ناگزیر باید نسبت به انتخاب سرپرست اقدام کنیم.» با این حال 31 مردادماه، محسن هاشمی در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به برگزاری جلسه فوق‌العاده منتخبان شورای پنجم شهر تهران در همین روز، اعلام کرد: «در این جلسه با توجه به انتخاب اجمالی آقای نجفی به‌ عنوان شهردار توسط منتخبین شورای پنجم، ضرورتی برای انتخاب سرپرست در شهرداری تهران وجود ندارد. همزمان با برگزاری مراسم تحلیف و انتخاب رئیس و هیات‌رئیسه شورای پنجم، آقای نجفی نیز به‌ عنوان شهردار تهران به‌صورت رسمی انتخاب خواهد شد.»

علی‌اصغر احمدی، معاون سیاسی وزارت کشور، در کنار استاندار تهران، رئیس پلیس پایتخت، فرمانداران ری، شمیرانات و ورامین و همچنین جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از حاضران در مراسم تحلیف اعضای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران بود. احمدی در این مراسم برای اعضای شورای شهر تهران، ری و تجریش آرزوی توفیق کرد و گفت: «به حکم قانون و با طی کردن فرآیند قانونی امروز (اول شهریورماه 1396) سرآغاز کار شوراهای شهر و روستا در سراسر کشور است. بیش از 38 هزار شورای روستا و 1245 شورای اسلامی شهر در کشور کار خود را آغاز می‌کنند و به این ترتیب بیش از 150 هزار نفر به صورت اصلی و علی‌البدل امروز به پیکره مدیریت کشور اضافه می‌شوند.»

عیسی فرهادی، فرماندار تهران، نیز در این مراسم افزایش رای در انتخابات شورا را بی‌نظیر توصیف کرد و گفت: ما شاهد ۳۳ درصد افزایش رای بودیم که سه میلیون و ۷۰۰ رای در انتخابات شوراها به صندوق ریخته شد. بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، فرهادی با بیان اینکه در تهران در هر دقیقه ۲۴۰ هزار رای به صندوق ریخته شد این موضوع را یک رکورد در تاریخ انتخابات شوراها دانست.

♦♦♦

هاشمی: تمامی جلسات شورای شهر علنی است

محسن هاشمی نیز پس از انتخابش به عنوان رئیس شورای شهر تهران در مراسم تحلیف اظهار کرد: «به دلایلی می‌توان شوراها را از بالاترین نمادهای مردم‌سالاری در جمهوری اسلامی دانست، نخست آنکه شوراهای اسلامی شهر و روستا به دلیل کمترین دخالت و نقش‌آفرینی حاکمیت در انتخاب و تشکیل آنها، به نوعی مردمی‌ترین نهاد در نظام محسوب می‌شوند و دوم آنکه با حضور بی‌سابقه افتخارآفرین مردم تهران در این دوره از انتخابات که رای سه برابری را نسبت به دوره گذشته داشته‌اند پشتوانه مردمی بودن شوراهای اسلامی شهر تهران دوچندان شده است.» او همچنین یادآوری کرد: «شوراهای اسلامی یکی از اصول معطل مانده قانون اساسی طی دو دهه نخست انقلاب بوده که سرانجام با پیگیری‌های دولت سازندگی در سال هفتم این دولت لایحه تکمیل شوراهای اسلامی به تصویب نهایی مجلس شورای اسلامی رسید و پس از فراهم شدن مقدمات آن، در سال 1377 نخستین انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا توسط دولت اصلاحات برگزار شد.» فرزند آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در اولین سخنرانی خود به عنوان رئیس شورای شهر تهران، یاد پدر فقیدش را نیز گرامی داشت و گفت: «در آغاز دوره پنجم شورای شهر تهران، ری و تجریش، یادی می‌کنیم از آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی که یکی از عزیزترین شخصیت‌ها برای شهروندان تهرانی به شمار می‌رفت و با تصدی سه دوره نمایندگی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و پنج دوره نمایندگی مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری و همچنین مسوولیت‌هایی نظیر ریاست جمهوری، ریاست تشخیص مصلحت نظام، خدمات شایان توجه به پایتخت و ام‌القرای جهان اسلام داشتند. فعال‌سازی متروی تهران به عنوان یادگار وی در اوج دفاع مقدس امروز منشأ خدمت به شهروندان تهرانی است.»

بر اساس گزارش تسنیم، هاشمی در بخش دیگری از سخنانش نیز از عملکرد و تلاش‌های شورای چهارم تشکر کرد و با قدردانی از قالیباف، گفت: «بدون تردید کارنامه عملکرد ایشان همانند هر مسوول دیگری توام با نقاط قوت و ضعف است که باید منصفانه ارزیابی شود.» او همچنین اظهار کرد: «اگرچه شورای اسلامی تهران، ری و تجریش عمدتاً بر اساس سلایق و علایق و جریانات انتخاب شده است، اما اکنون امانت‌دار یکایک شهروندان تهرانی با هر سلیقه و دیدگاه سیاسی و فرهنگی است و آنچه معیار عملکرد ما خواهد بود قانون و حدود اخلاقی و شرعی است و ان‌شاءالله شائبه برخوردهای سلیقه‌ای و جناحی در عملکرد شورا در افکار عمومی به وجود نخواهد آمد.» او بر لزوم توجه به بهبود شرایط زیست شهری، شفاف‌سازی در مدیریت، هوشمندسازی، حذف رانت و اعطای امتیازات غیرقانونی، تحقق وظایف معطل‌مانده به‌خصوص در حوزه ترافیک و آلودگی هوا در شورای شهر بعدی نیز تاکید کرد. هاشمی در بخش دیگری از این مراسم، از برگزاری جلسات روزهای یکشنبه و سه‌شنبه شورا به صورت علنی و با حضور خبرنگاران خبر داد و گفت: «بر اساس آیین‌نامه تمامی جلسات شورای شهر علنی است، مگر اینکه اعضا درخواست دهند که برای بررسی یک موضوع جلسه غیرعلنی شود که باید برای این مهم رای‌گیری شود.» او همچنین گفت: «بر اساس قانون، شورای شهر تهران به شورای شهر تهران، ری و تجریش تغییر نام خواهد داد.»

♦♦♦

نجفی: تهران نیازمند آسایش و آرامش است

اعضای شورای شهر پس از مراسم تحلیف برای تجدید میثاق با آرمان‌های امام راحل با مترو به حرم مطهر رفتند. بر اساس گزارش ایسنا، محمدعلی نجفی، شهردار تهران نیز در دیدار با یادگار امام خمینی گفت: «افتخاری است که من کنار اعضای شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش و یادگار آیت‌الله هاشمی که به عنوان رئیس شورا انتخاب شده‌اند، به خدمت‌رسانی شهروندان تهرانی مشغول باشم. طی سال‌های گذشته زحمات زیادی کشیده شده و کارهای بزرگی انجام شده اما باید ایده‌آل‌ها را برای تحقق شهری در تراز نظام جمهوری اسلامی ایران محقق کنیم چراکه اکنون فاصله زیادی داریم. جای کار برای تهران بسیار زیاد است. این شهر نیازمند آسایش و آرامش در جسم و روح خود است و امیدواریم با تلاشی که در کنار 63 هزار پرسنل شهرداری تهران خواهیم داشت، خدمت مناسبی را ارائه کنیم و پیش مردم عزیز تهران روسفید باشیم.»

♦♦♦

خداحافظی در خانه «دایی جان ناپلئون»

عملکرد 12‌ساله محمدباقر قالیباف که شهریورماه ۱۳۸۴ با رای اعضای شورای اسلامی شهر تهران به عنوان شهردار تهران انتخاب شد مورد انتقادات شدیدی قرار دارد، اما او 28 مردادماه در مراسم افتتاح موزه خوشنویسی، گفت: «سیاست‌زده‌ها از تهران به عنوان شهر سوخته نام می‌برند.» قالیباف 31 مردادماه نیز در آخرین روز مسوولیت خود در شهرداری تهران در صحن علنی شورای شهر با ارائه سند اداره شهر تهران به هیات‌رئیسه شورای چهارم، گفت: «آن زمان که توفیق خدمت در شهرداری تهران را پیدا کردم نمی‌دانستم چه چیزی دارم تحویل می‌گیرم و هر چه تلاش کردم، چیزی مطلع نشدم. می‌خواستم با مدیران ارشد شهرداری آشنا شوم اما حتی یک برگ کوچک دو خطی از ارزیابی و عملکرد نبود که نگاه کنم و ببینم چه اطلاعاتی در دست من قرار می‌گیرد. همان‌جا بود که تاکید کردم بحث هوشمندسازی از ضرورت‌های جدی شهرداری‌هاست. امروز این توفیق را پیدا کردیم با کمک همه همکاران در شهرداری تهران سندی را تحت عنوان سند تحویل و تحول آماده کنیم. یعنی امروز که ما از شهرداری تهران می‌رویم، در این سند مشخص شده است که مجموعه اینجا چه چیزی است. حتی خیلی از دوستان گفتند فلانی این کار را نکن ممکن است در این سند اشکالی هم پیدا شود اما گفتم آیا این بهتر از آن نیست که هیچ سندی ندهیم تا شورای پنجم و شهردار بعدی ندانند چه چیزی را تحویل می‌گیرند؟»

او در نهایت عصر سه‌شنبه را که آخرین ساعات از آخرین روز مسوولیتش در شهرداری تهران بود، به بازدید از مراحل مرمت خانه باغ اتحادیه و مراحل ساخت فاز نخست موزه مشاهیر واقع در این عمارت اختصاص داد. 

خانه باغی که محل فیلمبرداری سریال «دایی جان ناپلئون» بوده و از این‌رو با عنوان «عمارت دایی جان ناپلئون» شناخته می‌شود. این خانه به منظور احیا و مرمت از سوی سازمان زیباسازی شهر تهران برای کاربری فرهنگی و هنری تملک شده است. قالیباف که حالا شهر تهران دوران مدیریت او را به تاریخ می‌سپارد، در آغاز سخنرانی خود در عمارت دایی جان ناپلئون گفت: «خوشحال هستم در آخرین روز مسوولیتم در شهرداری تهران این توفیق را پیدا کردیم که در این مکان تاریخی حضور پیدا کنیم.»  

 

 

دراین پرونده بخوانید ...