بریده روزنامهها
تحقق جهنم با وعده ساختن بهشت
به نقل از بیژن اشتری، مترجم، نوشت: روشنفکران ایرانی در 100 سال گذشته به شدت متاثر از اندیشههای کمونیستی و سوسیالیستی بودهاند؛ هر چند شناخت درستی از این اندیشهها نداشتند. حتی روشنفکران مذهبی و چهرههای سیاسی مسلمان نیز ناخواسته از اندیشههای کمونیستی متاثر بودهاند. بخشی از گرفتاریهای ما به خاطر همین تاثیرپذیریها بوده است، بنابراین تصمیم گرفتم در حد توان، چهرههای شاخص جریان موسوم به «چپ» را به جامعه ایرانی بشناسانم. سعی کردهام به کتابخوانهای ایرانی تصویری واقعی از جوامع کمونیستی نشان دهم. کمونیستها با وعده ساختن بهشت در این دنیا به حکومت رسیدند اما برای مردمشان جهنم آفریدند. سعی کردهام با کارهایم این موضوع را روشن کنم.
♦♦♦
ضعف مدیریت از پلاسکو فاجعه ساخت
به نقل از هادی بهادری، نماینده مجلس نوشت: قبل از حادثه پلاسکو اقدامات زیادی را سازمان مدیریت بحران میتوانست انجام دهد. بعد از آتشسوزی و اطلاعرسانی حادثه پلاسکو موضوع بدتر شد. آتشنشانهایی که برای خاموشکردن این حریق اعزام شدند هم تجهیزات و هم آگاهی مرتبط با حادثه را نداشتند که این ساختمان احتمال فروریزش دارد و نباید داخل ساختمان بمانند و از بیرون با استفاده از نردبان برای کنترل حریق اقدام کنند. در تهران کلی ساختمانهای بلندمرتبه بالای 50 متر داریم. در سازمان عریض و طویلی که بودجهاش بالاتر از بودجه عمرانی کشور و حدود 50 هزار میلیارد تومان بوده، نداشتن یک نردبان بلند که برای اطفای حریق در ارتفاع استفاده شود، ضعف مدیریت است.
♦♦♦
پایتخت پیشفروش شده است
به نقل از مرتضی الویری، کاندیدای انتخابات شورای شهر تهران، نوشت: مدیریت آقای قالیباف، کشور را به قبل از سال 13۹۲ باز خواهد گرداند. عملکرد ایشان در شهرداری تهران نامطلوب و نامناسب است و با توسعه پایدار فاصله زیادی دارد. عملکرد ایشان در شهرداری موجب تعهد سنگینی برای شهرداری شده؛ یعنی آینده شهر را پیشفروش کرده است. بدهیهای شهرداری تا ۶۰ هزار میلیارد تومان گفته شده است. اما بدهیهای احصاشده به پیمانکاران، سیستم بانکی و سایرین، دستکم ۳۶ هزار میلیارد تومان است. شهرداری در بسیاری از مواردی که در سند چشمانداز پیشبینی شده بود و باید براساس طرح جامع مصوب سال 13۸۶ در آن مسیر حرکت میکرد که از این مسیر منحرف شده است.
♦♦♦
از آسمان تهران چه باقیمانده است؟
نوشت: از آسمان شهر چه باقیمانده جز انبوهی برج؟ جز ساختمانهای بیقواره و خیابانهای باریک. درآمدهای شهرداری برای اداره شهر کافی نبوده و برای همین دستبهدامان فروش تراکم ساختمانی شدهاند. براساس آمار، ۲۷۵ بنای بیش از ۱۱ طبقه در معابر شش تا ۱۲ متری پایتخت ساخته شده است؛ ساختوسازهایی براساس مصوبات کمیسیون ماده 5. در فاصله سالهای 13۸۸ تا 13۹۴ بیشترین تعداد مصوبات این کمیسیون به ترتیب مربوط به مناطق یک با ۶۳ مورد، 6 با ۲۵ مورد، 3 با ۲۴ مورد و 2 با ۱۴ مورد بوده که حجم زیادی از بناهای بلندمرتبه را به خود اختصاص میدهند. منطقه ۲۲ هم با ۷۱ پروانه، ساختمانهایی بلندمرتبه و متراکمتر از سایر مناطق تهران دارد.