فرصتی بینظیر در صنعت غذایی برای درآمدزایی
امروزه با توجه به تورم موجود و شرایط اقتصادی نامناسب، بسیاری از افراد در پی راهاندازی کسبوکاری هستند که بتواند درآمدزایی خوبی برای آنها داشته باشد.
در این شرایط که افراد به دنبال این موضوع هستند، گاهاً به راهاندازی کسبوکارهای مربوط به صنعت غذایی نیز فکر میکنند. اما چه کسبوکارهایی در صنعت غذایی هستند که بازدهی سرمایه مناسبی دارند و میتوان با راهاندازی آنها به درآمد خوبی دست یافت. در ادامه با معرفی پرسودترین کسبوکارها، تلاش میکنیم تا راهی برای کسب سود و درآمد سرشار را به شما عزیزان نشان دهیم.
راه اندازی رستوران، راهی عالی برای سرمایهگذاری
رستوران، یکی از کانسپتهای پردرآمد صنعت غذایی است. اما باید توجه داشت که رستورانداری، یکی از پرچالشترین مشاغل دنیا است و بسیاری از رستورانداران به دلیل عدم اطلاع از بایدها و نبایدها، دست به اقداماتی میزنند که باعث ورشکستگی شان میشود. برای راهاندازی یک رستوران، باید به نکات بسیاری توجه نمود.
هزینه راه اندازی رستوران
یکی از مواردی که قبل از شروع فرآیند راهاندازی رستوران باید نسبت به آن اطلاعات کافی بدست آورد، هزینه راه اندازی رستوران است. معمولاً در مراحل راهاندازی رستوران، یک مرحله را به برآورد هزینه راهاندازی اختصاص می دهند. از آنجایی که رستورانها از نظر ابعاد و منو، انواع گوناگونی دارند، باید با توجه به نوع رستوران و منو، نسبت به هزینههای پیش رو برنامهریزی کرد. برای اطلاع از هزینه راه اندازی رستوران باید به موارد متعددی توجه نمود. این موارد عبارتاند از:
-
هزینه اجاره یا خرید ملک؛
-
هزینه خرید مواد اولیه؛
-
هزینه تهیه تجهیزات موردنیاز؛
-
هزینه استخدام پرسنل؛
-
هزینه دکوراسیون؛
-
هزینه تبلیغات؛
-
هزینههای جاری؛
-
هزینههای مربوط به اخذ مجوز و ...
تمام موارد ذکر شده، بر روی هزینه مربوط به راهاندازی رستوران نقش دارند و تغییر در هر کدام از آنها، باعث تغییر در هزینه کلی میشود. البته این نکته را در نظر داشته باشید که در صورت مواجه بودن با کمبود منابع مالی، میتوان با انجام روشهایی در هزینهها صرفهجویی نمود. برای مثال میتوان کار را با راهاندازی یک رستوران کوچک با تعداد پرسنل کم شروع کرد و سپس در راستای گسترش آن تلاش کرد. حتی میشود که به جای خرید تجهیزات نو، از تجهیزات دستدوم به منظور راهاندازی استفاده نمود.
راه اندازی فودکورت، کانسپت محبوب این روزها
امروزه فودکورتها به یکی از مکانهای پرتردد و پرمخاطب تبدیل شدهاند. امکان سفارش از منوهای مختلف و انواع غذا و میلکردن آن در کنار دوستان، یکی از دلایل محبوبیت این کانسپت میان افراد است. از ویژگیهای منحصربهفرد فودکورتها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
-
فضای بزرگ و جذاب برای معاشرت؛
-
امکان سفارش هر گونه غذا و میلنمودن آن با دوستان و عزیزان؛
-
حق انتخاب بیشتر برای مشتریان؛
-
کمک به کسب و کارهای اطراف.
راه اندازی فودکورت، مراحل متعددی داشته و تأسیس یک فودکورت، به تجربه و تخصص بالایی نیاز دارد. یکی از تفاوتهای عمده فودکورت و رستوران، در هزینه آنها است. راه اندازی فودکورت ، سرمایهای بسیار بیشتر از رستوران و فستفود دارد. اما دستیابی به درآمد سرشار، از این راه، سریعتر رخ میدهد. به طور کلی هزینههای راه اندازی فودکورت، شامل موارد زیر هستند:
-
هزینه اجاره یا خرید محل؛
-
هزینه دکوراسیون؛
-
هزینههای جاری؛
-
هزینه بازاریابی؛
-
هزینه خرید تجهیزات؛
-
هزینه پرسنل؛
-
و ...
راه اندازی سوپر مارکت، کسبوکاری که بیمشتری نمیماند
یکی دیگر از کانسپتهایی که درآمدزایی خوبی دارند، سوپرمارکتها هستند. راه اندازی سوپرمارکت از آن دسته اقداماتی است که میتواند بازدهی قابلتوجهی برای سرمایهگذاران و علاقهمندان داشته باشد. از دلایل مناسببودن این کانسپت به منظور سرمایهگذاری، این است که سوپرمارکتها هیچ وقت بدون مشتری نمیمانند.
چرا که حتی اگر یک سوپرمارکت کوچک در یک محله راهاندازی کنید، باز هم افراد آن محله و همسایهها برای خرید مایحتاج خود به شما مراجعه میکنند. سوپرمارکتها نسبت به رستوران و فودکورت، هزینه کمتری برای راهاندازی نیاز دارد. راه اندازی سوپر مارکت هزینههای زیر را در بردارد:
-
هزینه اجاره یا خرید ملک
-
هزینه خرید یخچال سه درب
-
هزینه خرید فریزر
-
هزینه خرید قفسه
-
هزینههای جاری
جمعبندی
همانطور که گفتیم، کسبوکارهای مربوط به صنعت غذایی جزء پرسودترین کسبوکارها هستند و سرمایهگذاران بسیاری توانستهاند از این راه به درآمدهای قابلتوجهی دست پیدا کنند. اما باید توجه داشت که برای ورود به این کسب و کارها باید از افراد و مجموعههای باتجربه و متخصص در این زمینه مشورت گرفت.
رستورانها به دلیل فراهمکردن محیطی جذاب و غذایی خوشمزه، برای افرادی که به معاشرت و گذراندن اوقات فراغت به همراه عزیزان خود علاقهمند هستند، جذابیت زیادی دارد. فودکورتها نیز به دلیل دارا بودن تنوع بالای غذایی و حضور برندهای گوناگون، توانستهاند در میان افراد جامعه، محبوبیتی بینظیر پیدا کنند.
در کنار این دو کسبوکار پرسود، سوپرمارکتها نیز به دلیل تأمین نیازهای افراد به مواد غذایی، همواره مشتری دارند و میتوان با رعایت برخی نکات مربوط به بازاریابی، درآمد خوبی از آنها کسب کرد. بهطور کلی، صنعت غذایی، فرصت خوبی برای سرمایهگذاری بوده و سرمایهگذاران با راهاندازی یکی از این سه کانسپت، میتوانند از فرصت موجود نهایت استفاده را ببرند و با راهاندازی یکی از این سه کسبوکار، درکنار کارآفرینی برای افراد جامعه، درآمدزایی خوبی از این راه داشته باشند.