چگونه از یک کارآموز حسابداری به رئیس حسابداری تبدیل شویم؟
یکی از بهترین راهها برای یادگیری هر تخصصی، کسب تجربه عملی است.
اگر از فارغ التحصیلان رشته حسابداری هستید و قصد دارید در این حوزه استخدام شوید اما تجربه کاری ندارید، گذراندن دوره کارآموزی میتواند مسیر ورود به این شغل را برایتان هموارتر کند.
در دوره کارآموزی حسابداری درک خوبی از شرایط کار و میزان هماهنگی آن با شخصیت خودتان پیدا خواهید کرد. اگر به ادامه دادن این مسیر کاری و رسیدن به سمت رئیس حسابداری فکر میکنید و برایتان سوال است که چگونه از یک کارآموز به موقعیت رئیس حسابداری برسید، با ادامه این مقاله همراه باشید.
مسیر شغلی کارآموزی تا رئیس حسابداری
همانطور که میدانید برای شروع فعالیت در شغل حسابداری، چه به عنوان کارآموز و چه کارشناس، نیاز به داشتن مدرک مرتبط دارید. جهت استخدام به عنوان حسابدار، به مدرک کارشناسی حسابداری (در گرایشهای مختلف) نیاز دارید؛ اما صرفا داشتن مدرک تحصیلی و دانش تئوری برای استخدام در این حوزه کافی نیست.
شروع کار به عنوان کارآموز
یکی از بهترین راهها برای کسب تجربه و پیشرفت در حوزههای کاری، گذراندن دوره های کارآموزی است. پس از اتمام تحصیلات مرتبط این رشته و یا گذراندن دوره های آموزشی میتوانید با شرکت در یک دوره کارآموزی حسابداری آشنایی بیشتری با وظایف، مهارتهای مورد نیاز و به طور کلی بازار کار این شغل پیدا کنید.
برای استخدام به عنوان کارآموز حسابداری میتوانید از سایتهای کاریابی مختلف استفاده کرده و یا خودتان به شرکتهای مورد نظرتان ایمیلی با عنوان درخواست کارآموزی ارسال کنید. مور
ادامه مسیر به عنوان کارشناس حسابداری
پس از اتمام دوره کارآموزی، تجربه و مهارت قابل قبولی برای استخدام به عنوان کارشناس حسابداری پیدا خواهید کرد. معمولا این امکان را دارید تا در همان شرکتی که دوره کارآموزی را گذراندید استخدام شوید، اما در غیر این صورت هم همچنان میتوانید با تجربه و تخصص به دست آمده برای استخدام در سایر شرکتها اقدام کنید. با افزایش سابقه کار میتوانید به عنوان کارشناس ارشد به فعالیت خودتان در این حوزه ادامه بدهید.
استخدام به عنوان رئیس حسابداری
افزایش سابقه کار، اعتبار شرکتهای کارفرمای قبلی و داشتن مدرک تحصیلی بالاتر، شانس استخدام شما را به عنوان رئیس یا سرپرست حسابداری افزایش میدهد. معمولا حداقل سابقه کار مورد نیاز برای استخدام در این سمت 4 سال است. عملکرد شما در دوره کارآموزی و میزان تعهدتان به رشد و یادگیری میتواند شانس استخدامتان به عنوان رئیس حسابداری را افزایش بدهد.
وظایف و مسئولیتهای رئیس حسابداری
-
تهیه صورتهای مالی میان دوره، پایان دوره و اظهارنامه مالیاتی
-
ارائه گزارشهای مختلف به مدیر حسابداری مالی
-
حصول اطمینان از صحت محاسبات سود و زیان پروژهها
-
نظارت بر تهیه گزارشهای مالیاتی فصلی و اظهارنامه و نهایی سازی آن با مدیر
-
تهیه گزارش تطبیق عملکرد
-
محاسبه مالیات و رسیدگی به امور مالیاتی
-
تجزیه و تحلیل ترازنامه و سود و زیان و هزینههای واحدهای مختلف
-
کنترل صحت مدارک ضمیمه اسناد حسابداری
-
پیگیری جهت تسویه حساب پیش پرداختها، قراردادها و سایر بدهیها و مطالبات شرکت
مهارتهای مورد نیاز جهت استخدام به عنوان رئیس حسابداری
-
توانایی کار با نرم افزارهای حسابداری (هلو، پیوست، همکاران سیستم و غیره)
-
داشتن تجربه کاری کافی
-
مهارت بالا در کار با نرم افزارهای آفیس خصوصا Excel
-
مهارت و توانایی در مدیریت افراد
-
توجه به جزئیات و توانایی تجزیه و تحلیل
-
داشتن مهارت روابط عمومی
نرم افزارهایی که به عنوان یک حسابدار باید به آنها مسلط باشید
علاوه بر نرم افزارهای آفیس، باید به تعدادی از نرم افزارهای ایرانی هم مسلط باشید که بسته به شرکتی که در آن استخدام میشوید ممکن است متفاوت باشد. به طور کلی به عنوان یک رئیس حسابداری باید توانایی کار با این نرم افزارها را داشته باشید:
-
Microsoft Word
-
Microsoft Excel
-
Microsoft Outlook
-
Microsoft Powerpoint
-
شماران سیستم
-
سپیدار
-
همکاران سیستم
-
راهکاران
-
پیوست
-
رافع
-
هلو
-
فرداد
3 نرم افزار بینالمللی مهم در این حوزه نیز وجود دارد که بهتر است آشنایی و اطلاعات اولیهای در موردشان داشته باشید:
-
Manager
-
QuickBooks
-
Microsoft Dynamic
فرصتهای شغلی حسابداری
حسابداری زیر شاخههای مختلفی دارد که بسته به گرایش تحصیلی و تجربه کسب شده میتوانید در آنها مشغول به کار شوید. شما میتوانید به عنوان حسابدار حقوق و دستمزد، حسابدار انبار، حسابدار مالیاتی، حسابدار مالی، حسابدار بیمه، حسابدار دولتی، حسابدار عمومی، تحلیلگر مالی و غیره مشغول به کار شوید. جهت آشنایی بیشتر با فرصت های شغلی و میزان درآمد رئیس حسابداری میتوانید صفحه استخدام رئیس حسابداری را ببینید.
چگونه به سمت شغلی رئیس حسابداری برسیم؟
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، با گذراندن دوره کارآموزی حسابداری و کسب تجربه کافی در کنار داشتن مدرک تحصیلی معتبر میتوانید در این سمت مشغول به کار شوید. اما در کنار این موارد برای تبدیل شدن به یک حسابدار و بعد از آن رئیس حسابداری موفق باید مهارت بالایی در برقراری روابط بین فردی و ارتباط موثر داشته باشید. داشتن اعتماد به نفس کمک زیادی به بهبود روابط بین فردی کرده و هرچه در برقراری ارتباط با سایر افراد بهتر عمل کنید در مسیر شغلیتان موفقتر خواهید بود.
میزان حقوق و دستمزد رئیس حسابداری چقدر است؟
درآمد رئیس حسابداری با توجه به میزان تجربه، تخصص و شرکت و شهر مورد فعالیت متفاوت است. به طور میانگین رئیس و سرپرستهای حسابداری در سال 1400، در حدود 6 تا 14 میلیون تومان درآمد ماهانه داشتند که با در نظر گرفتن افزایش 57 درصدی حقوق و دستمزد در سال 1401، حداقل حقوق رئیس حسابداری در شهرهای بزرگ ماهانه 9 میلیون تومان خواهد بود.
ویژگیهای شخصیتی رئیس حسابداری
برای اینکه بتوانید در سمت ریاست عملکرد خوبی داشته باشید، باید توانایی بالایی در برقراری ارتباط با سایر افراد، مذاکره، فن بیان، مدیریت، تجزیه و تحلیل مسائل، وقت شناسی و مدیریت زمان، برنامهریزی و سازماندهی داشته باشید.
سخن پایانی
دوره کارآموزی فرصت بسیار خوبی برای کسب تجربه نه تنها در حوزه تخصص مورد نظرتان، بلکه به طور کلی آشنایی با فضای کار و رشد شخصیت کاری شماست. حوزه خدمات حسابداری و مالی بسیار مهم و پرتقاضا است، در نتیجه با تعهد داشتن به رشد و پیشرفت و کسب تجربه کافی در این حوزه همیشه امکان استخدام برایتان وجود دارد.
اینکه در چه سمت و موقعیتی به فعالیت در این حوزه ادامه بدهید، بستگی به میزان تجربه کاری، مدرک تحصیلی، داشتن تخصص کافی و همچنین داشتن ویژگیهای فردی حائز اهمیت برای یک رئیس حسابداری است.